Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 27-01-2002 Mediaberichten zondag 27 januari (16.30, laatste berichten)

WEERT Aanhouding voor rijden onder invloed

WEERT De politie heeft zondagochtend op de Helmondseweg een 30-jarig lid van de Marechaussee aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van het ongeval. De man was zondagochtend rond half zeven met zijn auto van de weg geraakt op de A2 ter hoogte van de afslag Nederweert. Hij had vervolgens zijn auto laten staan op de middenberm en gedeeltelijk op de linkerrijbaan, waarbij een verkeersgevaarlijke situatie ontstond. Een politiepatrouille trof de man te voet aan op de Helmondseweg. Daar werd geconstateerd dat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol was. De man is meegenomen naar het bureau, waar de ademanalyse 570 ugl aangaf. Hij kreeg een rijontzegging van zeven uur en zijn rijbewijs is ingenomen. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. HEIDE Auto tegen boom

HEIDE Tijdens een patrouille op de Heidseweg zag de politie zaterdagavond rond half twaalf dat een auto tegen een boom was gereden. Ter plaatse verklaarde de 24-jarige bestuurder uit Vierlingsbeek dat hij door gladheid van de weg was geraakt en tegen de boom tot stilstand was gekomen. Zijn auto was totaal vernield. De bestuurder werd met hoofdletsel en andere lichte verwondingen naar het ziekenhuis in Venray gebracht.

VENLO Verkeerscontroles
VENLO De politie heeft op zaterdagmiddag in het kader van het project Straatmaat verkeerscontroles uitgevoerd op de Kaldenkerkerweg en de Postweg en in Arcen op de Lingsforterweg. Er werden zeven snelheidsbekeuringen uitgedeeld, vijf parkeerbonnen, twee bekeuringen voor het niet dragen van de gordel en één keer voor het negeren van de gesloten verklaring.

WEERT Verkeerscontroles
WEERT Bij een verkeerscontrole op de Geuzendijk heeft de politie vrijdagmiddag tussen twee en half vier, achttien bekeuringen uitgedeeld, waarvan één voor rijden zonder gordel, één voor rijden zonder helm en zestien voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 101 kilometer per uur, waar 80 kilometer is toegestaan.

ROERMOND Aanhouding voor inbraak in auto
ROERMOND De politie heeft zaterdagnacht rond 01.30 uur een 42-jarige man uit Roermond aangehouden op verdenking van inbraak in een auto op het Wilhelminaplein. De inbreker werd betrapt door de dertig-jarige eigenaar van de auto, eveneens afkomstig uit Roermond, die de inbreker vasthield totdat de politie arriveerde. De inbreker is een harddruggebruiker en een bekende van de politie. Toen de man de auto openbrak, ging het auto-alarm af, waarop de eigenaar de man kon aanhouden. De man is overgebracht naar het politiebureau in Roermond waar proces-verbaal is opgemaakt. De zaak wordt via snelrecht afgehandeld.

WEERT Aanhouding voor belediging
WEERT De politie heeft zaterdagnacht om kwart voor twee een 30-jarige man uit Weert aangehouden na belediging van twee politieambtenaren. Zonder enige aanleiding schold de man de twee surveillerende agenten uit toen hij hen tegenkwam op de Louis Regoutstraat. De agenten hielden hem aan en bracht hem over naar het politiebureau in Weert. Daar is tegen de man proces-verbaal opgemaakt. De zaak wordt via snelrecht afgehandeld.