Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 27-01-2002 13 Aanhoudingen na wedstrijd FC Den Bosch - Ajax

De politie heeft zondagmiddag na een aanvankelijk rustig verlopen wedstrijd FC Den Bosch Ajax toch nog dertien aanhangers van FC Den Bosch moeten aanhouden voor openlijke geweldpleging en vernieling. De politie zette inclusief de ME ongeveer 170 men-sen in bij de verhoogd risico wedstrijd FC-Den Bosch - Ajax.

Voor- en tijdens de wedstrijd:

Voor-en tijdens de wedstrijd hebben zich geen wanordelijkheden voorgedaan. Afgezien van het hieronder genoemde incident spreekt de politie van een rustig verlopen wedstrijd.

Na afloop:

Kort na afloop van de wedstrijd heeft een groep als aanhangers van FC-Den Bosch uitge-doste personen drie Ajax-supporters, die met autopech op de Stadionlaan in s-Hertogen-bosch waren achtergebleven, aangevallen. Een groep van ca. twintig FC Den Bosch aanhan-gers gooiden met stenen naar het drietal. Er sneuvelden twee ruiten van de auto. Twee van de Ajax-supporters raakten bij de aanval gewond aan het hoofd en moesten zich in het zieken-huis laten behandelen. De Mobiele Eenheid van de politie Brabant-Noord wisten uiteindelijk dertien mensen van de groep geweldplegers na een achtervolging in Hintham-Noord aan te houden. Tijdens hun vlucht via achtertuinen van bewoners van o.a. de Wilhelminastraat hebben een paar tuinen schade opgelopen.