Gemeente Gilze en Rijen

Openbare raadsvergadering

Datum: Maandag 28 januari 2002
Aanvang: 19.30 uur
Plaats: Raadzaal gemeentehuis Rijen

Agenda


1. Notulen van de vergaderingen van 26 november en 17 december 2001.
2. Ingekomen stukken.
(voorstel)

3. Voorstel inzake wijziging gemeentebegroting 2002 en meerjarenraming 2002-2005.
Toelichting
Tijdens de behandeling van de gemeentebegroting 2002 c.a. is aan de raad toegezegd dat, uiterlijk in de raadsvergadering van februari 2002, een wijzigingsvoorstel zal worden aangeboden. Dit voorstel zal een nadere financiële dekking c.q. ombuiging geven voor het gepresenteerde structurele begrotingstekort. In dit kader is gezocht naar concrete financiële dekkingsrichtingen voor de jaren 2003 tot en met 2005. Tevens is bezien hoe de beschikking over de algemene reserve in het begrotingsjaar 2002 kan worden gecorrigeerd. (voorstel) (besluit)

4. Voorstel inzake Wet dualisering gemeentebestuur. Toelichting
Op verzoek van de projectgroep invoering dualisering is het navolgende voorstel met betrekking tot de raadsgriffie als initiatiefvoorstel geagendeerd. Voorgesteld wordt de aanvangsformatie vast te stellen, een vertrouwens- c.q. selectiecommissie voor de werving in te stellen en de projectgroep te mandateren een profielschets voor de griffier te maken.
(voorstel) (besluit)

5. Voorstel inzake nota "Lokaal Gezondheidsbeleid Gilze en Rijen". Toelichting
De gemeente Gilze en Rijen wil een actief gezondheidsbeleid ontwikkelen, bij de uitvoering waarvan ook de burgers zelf betrokken zullen worden. Het werken aan een optimale gezondheid vanuit een sterke openbare gezondheidszorg is immers een zaak van ons allemaal. In de nota wordt uitgegaan van een brede visie op gezondheid. Gezondheid is meer dan afwezigheid van ziekte. Het gaat ook om de gezondheidsbeleving, om de kwaliteit van leven. De nota omvat een kwantitatief en een kwalitatief onderzoek, en mondt uit in een aantal aandachtspunten en concrete prioriteiten. (voorstel) (besluit)

6. Voorstel inzake beleid gebruiksvergunningen. Toelichting
Om een sluitend systeem op te zetten voor het afgeven van gebruiksvergunningen is het noodzakelijk dat daarvoor een procedure wordt vastgesteld. Hiertoe is de Nota gebruiksvergunningen opgesteld. (voorstel) (besluit)

7. Voorstel inzake notitie integraal veiligheidsbeleid. Toelichting
Voorgesteld wordt de notitie integraal veiligheidsbeleid vast te stellen.
(voorstel)

8. Voorstel inzake variantkeuze rondweg Rijen; beschikbaar stellen krediet t.b.v. haalbaarheidsstudie.
Toelichting
Uit onderzoek is gebleken dat een oostelijke rondweg de verkeersdruk op de noord-zuid-as in Rijen aanzienlijk vermindert. Voorgesteld wordt om een haalbaarheidsstudie te laten verrichten naar de realisering van een oostelijke rondweg tussen de rotonde aan de Zwarte Dijk en de Dongenseweg ter hoogte van de waterzuiveringsinstallatie. Verzocht wordt voor die studie een bulkkrediet ad ¤ 50.000,-- beschikbaar te stellen.
(voorstel) (besluit)

9. Voorstel inzake beleidsplan 2002/beleidsverslag 2001 betreffende Sociale Zaken.
Toelichting
Op grond van artikel 118 Abw is de gemeente verplicht jaarlijks een beleidsplan en een beleidsverslag vast te stellen inzake de uitvoering van de Algemene bijstandswet. In deze beleidsrapportage wordt de rechtmatige en doelmatige uitvoering van de Algemene bijstandswet verantwoord. In de rapportage treft u een geïntegreerde versie aan van het beleidsplan 2002 en het beleidsverslag 2001. De rapportage is geschreven vanuit de visie dat plannen slechts gemaakt kunnen worden op basis van behaalde resultaten in het verleden. (voorstel) (besluit)

10. Voorstel inzake verkoop gemeentelijke muziekkiosk. Toelichting
Voorgesteld wordt om de gemeentelijke muziekkiosk te verkopen aan de stichting Juin.
(voorstel) (besluit)

11. Voorstel tot het vaststellen van diverse begrotingswijzigingen.
(voorstel) (besluit)

De stukken behorend bij elk agendapunt liggen, voor zover mogelijk, van 23 tot en met 25 januari 2002 bij de Gemeentebalie ter inzage.