Provincie Drenthe

Subsidieverordening onderhoud landschapselementen Drenthe



Provinciale staten van Drenthe maken bekend dat zij de Subsidieverordening onderhoud landschapselementen Drenthe hebben vastgesteld. Deze verordening vervangt de Regeling onderhoudsovereenkomsten landschapselementen (ROL) Drenthe en is in werking getreden met ingang van 1 januari 2002. Op bestaande onderhoudsovereenkomsten die op basis van de ROL Drenthe zijn afgesloten is het overgangsrecht van toepassing.

Gedeputeerde staten van Drenthe kunnen op basis van de nieuwe verordening op aanvraag subsidie verstrekken voor een duurzame instandhouding van landschapspakketten. Deze landschapspakketten bestaan uit een door gedeputeerde staten vastgesteld samenstel van landschappelijke elementen met de daarbijbehorende bepalingen.

Voor welke landschapspakketten subsidie kan worden aangevraagd en in welke gebieden de verordening van toepassing is, is vastgelegd in beleidsregels. Subsidie kan worden verleend met dien verstande dat jaarlijks in de provinciale begroting het subsidieplafond voor de verordening wordt vastgesteld. Voor 2002 is dit plafond bepaald op 273.338,--. De bekendmaking van deze beleidsregels is gebaseerd op artikel 3.42 van de Algemene wet bestuursrecht.

Mogelijkheid om stukken in te zien
U kunt de Subsidieverordening onderhoud landschapselementen Drenthe en de daarbijbehorende beleidsregels inzien tijdens kantooruren in het provinciehuis van Drenthe, Westerbrink 1 te Assen.