Politie Drenthe

Persberichten

Maandagochtend 28 januari 2002
10:05 maandag 28 januari 2002

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875
(Piket en persvoorlichting tot donderdagmiddag)

EMMEN
Auto-inbraak
Zondagavond is ingebroken in een geparkeerde auto op de Parkstraat. De 22-jarige eigenaar, afkomstig uit Schoonebeek, merkte omstreeks 23.30 uur, dat twee ruiten waren vernield. Uit de auto werd een radio-cdspeler gestolen, een carkit, en een handtas.

ASSEN
Verdachte auto-inbraken op heterdaad aangehouden Zondagnacht omstreeks 2.30 uur kreeg de politie een melding dat er autos werden opengebroken aan de Speenkruidstraat. De melder gaf een signalement door van de twee daders. Even later werden deze twee aangetroffen op de Bremstraat. Een van de twee, een 23-jarige Assenaar, kon worden aangehouden. De andere wist te ontkomen. De aangehouden verdachte had een sporttas bij zich met daarin enkele autoradio-cdspelers. Hij is voor een nader onderzoek ingesloten. Hij wordt van meer inbraken verdacht. Bij een onderzoek in de omgeving van de Speenkruidstraat werden vier opengebroken autos aangetroffen.

ASSEN
Inbraak kantoor
Zondagavond omstreeks 18.45 uur is ingebroken in een kantoor aan de Jan Bommerstraat. De dader kwam binnen door een raam te vernielen. Uit het kantoor werd een computer gestolen.

EMMEN
Autobrand in garage
Zondagnacht omstreeks 3.00 uur werd brand ontdekt in een garage aan de Boerschaplaan. De auto die in de garagebox stond was door onbekende oorzaak in brand geraakt. De brandweer bluste de brand. Een woning naast de garagebox liep rookschade op, evenals een auto in de box aan de andere kant.

EMMER-COMPASCUUM
Verdachte met gestolen auto aangehouden
Zondagavond zag de politie een auto rijden op de Wilgenlaan, waarvan de bestuurder er tussenuit ging bij het zien van de politie. De achtervolging werd ingezet, waarbij met grote snelheid, soms boven de 150 kilometer per uur, werd gereden. Op Kanaal B was de politie de auto even kwijt. Deze werd even later, aan het eind van Kanaal B, op de Vegterswijk, half boven het water hangend, aangetroffen. Een paar honderd meter verderop werd de bestuurder aangetroffen, een 15-jarige jongen uit Emmer-Compascuum. Hij werd aangehouden, en is voor een nader onderzoek ingesloten. De auto waar hij in reed, bleek vrijdagnacht te zijn gestolen aan het Oosterdiep in Emmer-Compascuum.
---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe