Korps: Groningen, plaats: Diverse 28-01-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 28 januari 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: fietsendief aan het knutselen
De politie hield zondagnacht een 43-jarige man uit Groningen aan op het Stationsplein voor de diefstal van een fiets. De man was aan het knutselen geweest. Hij had van een fiets het voorwiel verwijderd en was van plan deze in een andere fiets te plaatsen. Hij werd aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: vier autos in vlammen op
Op een parkeerplaats aan het Kajuit zijn zondagnacht vier naast elkaar geparkeerde autos in de brand gevlogen. Gezien het brandbeeld en getuigenverklaringen is de brand in een van de autos begonnen en vervolgens overgeslagen naar de andere drie personenwagens. Door de hitte van de brand barste een aantal ruiten en smolt een reclamebord van een naastgelegen bank. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar het belendende perceel. Er wordt een buurtonderzoek ingesteld door de politie en de auto op mogelijke sporen onderzocht. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Groningen: rijden onder invloed
Agenten zagen zondagnacht een 27-jarige bromfietser bijna de bocht vliegen in de Gelkingestraat. Hij werd gecontroleerd en bleek een stevig alcoholpercentage in zijn lijf te hebben. Zijn score was 2.1 promille. Hij krijgt een rijverbod en een dagvaarding. Op het Damsterdiep werd een 56-jarige automobilist uit Harkstede gecontroleerd. De man bleek een promillage van 0,85 te blazen. Hij kreeg een proces-verbaal. Op de Nieuwstad werd een 25-jarige automobilist uit Tilburg betrapt op het rijden me een promillage van 0.85. De man was eerdere betrapt voor hetzelfde delict en zijn rijbewijs was ingevorderd. Op het bureau bleek hij nog te moeten worden gehoord voor een fraude met creditcards. Hij is ingesloten.

Stadskanaal: autobrand
Op de Alteveersterweg bij Stadskanaal is zondagavond een personenauto uitgebrand. De eigenaar, een 28-jarige inwoner van Musselkanaal, constateerde tijdens het rijden een brandlucht. Toen hij de auto aan de kant zette, vloog deze in brand. De brandweer kon zich slechts beperken tot nablussen. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan.

Delfzijl: mama woont overal
Politieagenten uit Delfzijl hebben zondagmiddag een ware zoektocht door Delfzijl gemaakt op zoek naar de moeder van een driejarig kereltje. Het jongetje werd omstreeks 13.30 uur alleen en op zijn driewielertje aangetroffen door een buurtbewoonster in het Wilhelminapark in Delfzijl. Toen ze hem naar huis wilde brengen wist hij niet te vertellen waar hij woonde. Een zoektocht door de wijk leverde niets op, waarop zij de politie belde. Deze nam de zoektocht over en met het ventje in de auto werden heel wat kilometers gemaakt door West en Oud-West. Mama woonde kennelijk overal. Tegen 16.00 uur kreeg de politie de melding dat het jongetje werd vermist. Hij kon vervolgens worden afgeleverd op zijn woonadres aan de Kazemastraat. Moeder veronderstelde dat het kind bij een vriendje speelde. Het ventje dat een beer had gekregen van de politie bleek bij thuiskomst zich niet bewust van de commotie rond zijn vermissing. Hij beschouwde de politieagenten kennelijk als een uitstekend alternatief voor zijn vriendje.

Nieuwe Pekela: inbraak sportkantine
In de sportkantine aan de Verlengde Sportlaan in Nieuwe Pekela is zaterdagnacht ingebroken. Vermoedelijk is de dader via een raam binnenkomen Vermist wordt onder andere snoepgoed en twaalf flessen cola.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro p/m)