Gemeente Rotterdam

Rotterdam aan de slag na groen licht Sociale Zaken

Wethouder Van der Tak (o.m. Sociale Zaken en Arbeidsmarkt) heeft vandaag in Den Haag met minister Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vergaande afspraken gemaakt over de inspanningen die Rotterdam zal leveren om meer mensen aan het werk te krijgen en de financiën die de gemeente hiervoor krijgt.

Rotterdam ontvangt van het ministerie ongeveer ¤ 47 miljoen voor de 40.000 nieuwe trajecten, die uiteindelijk 16.000 mensen in de komende drie jaar aan werk zullen helpen. Voor kinderopvang en bijzondere projecten is nog eens ¤ 16,8 miljoen beschikbaar.

Deze afspraken zijn gemaakt nu de Rotterdamse sociale dienst de uitvoering van de bijstandswet sterk heeft verbeterd. Daarbij werden ongeveer 3700 uitkeringen stopgezet. Dit verbetertraject werd gestart in 1999, een afspraak die de gemeente Rotterdam met minister Vermeend toentertijd heeft gemaakt.

Het akkoord met het ministerie van Sociale Zaken treedt inwerking op 1 februari 2000 en loopt tot 2004. Verlenging van een half jaar is mogelijk. De ondertekening van dit akkoord, de "Agenda van de Toekomst" zal plaatsvinden medio februari 2002.