Korps: Flevoland, plaats: district Noord 28-01-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Geen verlichting op fietsen
NOORDOOSTPOLDER/URK Tot grote spijt van de politie fietsen nog veel mensen zonder licht. Ze zijn daardoor niet goed zichtbaar voor ander verkeer en dat kan tot gevaarlijke situaties leiden. In totaal bekeurde de politie eind januari 93 verkeersdeelnemers (ook automobilisten) voor het rijden zonder licht of met verkeerde verlichting. Daarvan was 80% fietser.

Aanrijding en bloedproef
LELYSTAD Zondagochtend is een 32-jarige automobilist door een aanrijding met schouderpijn naar het Zuiderzeeziekenhuis te Lelystad per GGD-ambulance gebracht. Zijn auto was in de berm van de A6-oostbaan terechtgekomen. De brandweer haalde de auto uit het water en een bergingsbedrijf sleepte de auto af. De man uit Almere die zelf uit de auto gekomen was, verklaarde tegenover de politie in slaap gevallen te zijn. In het ziekenhuis is een bloedproef bij de man afgenomen.

Alcohol
LELYSTAD Een 50-jarige automobilist is zondagnacht bij de Agoraweg aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Toen de bestuurder voor de blaastest mee naar het pollitiebureau moest, verzette hij zich. Ook zijn inzittende, een 36-jarige Lelystedeling, belemmerde de aanhouding. Hij is ook aangehouden. Op het politiebureau blies de bestuurder 870 ug/l (1,98 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Met een rijverbod van 10 uur is hij heengezonden. Ook zijn passagier is na verhoor heengezonden. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie Flevoland geeft publieksbrochure uit
Politie Flevoland heeft de tweede editie van de publieksbrochure Politiebericht geproduceerd. Deze brochure wordt eind januari via de PTT huis-aan-huis bezorgd. De brochure is geproduceerd naar aanleiding van een onderzoek naar de informatiebehoefte van de burgers in Flevoland. De inhoud is samengesteld aan de hand van de terugontvangen reacties op het eerste PolitieBericht (oktober 2000).

Er zijn acht edities: Almere Buiten, Almere Haven, Almere Stad, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde. Elke editie bevat naast algemene informatie over zaken als alcohol en verkeer, drugs, zakkenrollerij, slachtofferzorg en de hoogte van de meest voorkomende boetes in euros, een aantal paginas met specifieke informatie per gemeente over de openingstijden van de bureaus en de wijkagenten. Verder zit in elke brochure een aanvraagkaart voor een veiligheidsadvies van het Preventieteam en een mini-enquête, zodat de politie de volgende brochure nog beter kan afstemmen op de behoefte van de Flevolandse burger.

Dit jaar loopt de verspreiding via de post, zodat bij alle woningen in Flevoland een brochure bezorgd wordt. Mocht iemand het PolitieBericht toch missen, dan liggen er exemplaren bij de balie van de Flevolandse politiebureaus.