Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-01-2002
Persberichten districten Utrecht stad, 9.20 uur

Autodief aangehouden

UTRECHT Zondagmorgen heeft de politie op de Kromme Nieuwegracht een 34-jarige autodief uit Utrecht aangehouden.

Een getuige had even na zessen s morgens een verdachte man in alle autos zien kijken. De politie kwam ter plaatse en zag de man die aan het signalement voldeed in een opengebroken auto zitten. De 34-jarige man is hierop aangehouden.

Nog een autodief aangehouden

UTRECHT Zondagmiddag heeft de politie een 50 jarige autodief uit Groningen aangehouden op de Rijnkade.

De man trok om 14.30 uur de aandacht van de politie, omdat de auto waarin hij zat op een plaats stond waar een stopverbod geldt. De agenten zagen dat de man, die op de passagiersstoel zat, drugs zat te gebruiken. De auto bleek gestolen te zijn in Groningen. De 50-jarige man is aangehouden als verdachte van diefstal. Zelf verklaarde hij van niets te weten. Hij zou de auto zaterdag gekocht hebben.

Goed fout

UTRECHT Zondagmorgen heeft de politie een 27-jarige automobilist uit Nieuwegein aangehouden die door rood, tegen de richting in de busbaan op reed.

Om 6.00 uur zagen agenten de man op het Neude, door het rode verkeerslicht, linksaf de busbaan in de Potterstraat oprijden. Bij het volgende stoplicht stopte de man wel en is hij door de politie aan de kant gezet. Bij navraag bleek dat het voertuig ook niet verzekerd was en de bestuurder had geen rijbewijs bij zich. Hij zal de nodige bekeuringen ontvangen.

Rijden onder invloed

UTRECHT Zondagmorgen is op het Janskerkhof een 25-jarige man uit Leersum aangehouden, die met teveel alcohol op achter het stuur zat.

Om 8.00 uur heeft de politie de bestuurder een blaastest afgenomen die aangaf dat hij teveel had gedronken. Ademanalyse op het bureau gaf aan dat de man 1,55 promille alcohol in zijn lichaam had. Dit is ruim drie keer de toegestane hoeveelheid. Tegen de automobilist is proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.