LOGICMERCE.COM BV

Onderwijsbond CNV gaat on line met unieke informatieportal

Onderwijsbond CNV koos LOGICmerce als partner vanwege de grondige aanpak die op strategisch niveau begint en middels workshop, trainingen, webdesign en implementatie tot een gewaardeerd eindproduct leidt. Grote aandacht is onder meer besteed aan de positie die de portal binnen het platform van bestaande communicatiemiddelen zou moeten innemen. Toegevoegde waarde en een doordachte interactie met andere media, zoals het maandelijks verschijnend schooljournaal, speelden een belangrijke rol. Hoofddoel van de OCNV was een, voor haar grote redactie, gemakkelijk te gebruiken systeem om de site 'up to date' te houden. De redacteuren moesten vanaf elke locatie met niet meer dan basis 'web-surf-kennis' in staat gesteld worden hun specifieke eigen pagina's te onderhouden. De portal voldoet aan deze eisen doordat tekst en foto's bewerkt kunnen worden in een apart systeem, dat losstaat van de basis lay-out. Dit stelt de webredacteuren in staat hun werk te doen zonder enige technische kennis; teksten worden eenvoudig binnen een vaste opmaak geschreven en voor het plaatsen of wijzigen van foto's bestaan een aantal vaste opties. Kortom, een zeer gebruiksvriendelijk systeem. Voor de bijna 60.000 leden en andere geïnteresseerden, moest de site warm en toegankelijk worden. Het feit dat het hier om een informatieportal met bijna 800 redactionele pagina's gaat, diende voor de bezoeker als het ware onopgemerkt te blijven. LOGICmerce bracht dit tot stand door de navigatie van de site te baseren op het denkproces en de behoeften van de klant. Uitgangspunt was niet de OCNV als organisatie, maar de vraag hoe de leden het best geïnformeerd konden worden. Als gevolg van deze aanpak heeft de ontwikkeling van de portal binnen de OCNV ook consequenties gehad op organisatorisch vlak. Gekozen is voor een opzet waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen algemene informatie en specifieke doelgroepinformatie per onderwijsvorm zoals basis-, voortgezet of speciaal onderwijs. De portal biedt daarnaast onder meer informatie over de diensten van de OCNV en nieuws. In de nabije toekomst zal de interactie met de leden verder uitgebreid worden door onder meer discussies en enquêtes maar ook on line diensten zoals bijvoorbeeld e-learning. De meest onderscheidende kenmerken van de portal zijn: de doordachte positionering, de grote overzichtelijkheid, het gebruiksgemak en de prettig ogende look and feel. Nieuwsgierig naar het resultaat? www.ocnv.nl
Bedrijfspofiel LOGICmerce:
professionele ICT-onderneming. E-business partner. No nonse bedrijf. LOGICmerce levert e-businessoplossingen aan klanten uit bedrijfsleven, overheid en non profit sector. Oplossingen die aansluiten bij uw specifieke bedrijfsvraagstuk. Op het gebied van e-commerce, e-learning of e-business.
Corebusiness: het optimaliseren van bedrijfsprocessen en procesonderdelen door deze te integreren met behulp van internettechnologie. Diensten worden uitgevoerd in projecten of deelprojecten: van strategie, advies en technische implementatie tot operationele uitvoering.
LOGICmerce.com BV, Oud Eemnesserweg 5b, Baarn. Contact: Percy Dens. Telefoonnummers: 035 6294555 / 0617074133

28 jan 02 11:46