Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-01-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 14.00 u) Maandag, 28 januari 2002

District Maastricht

Maastricht; in gestolen auto
Bij controle afgelopen zondagmorgen op de Brusselsestraat in Maastricht van een 20-jarige automobilist uit Stein, bleek dat de auto waarin de jongeman reed als gestolen stond gesignaleerd (in Beek gestolen). De Steinse jongeman werd meteen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De gestolen auto werd voor nader onderzoek afgesleept. Ook bleek dat de Steinse jongeman onder invloed de auto had bestuurd. In het politiebureau wees ademanalyse uit dat hij ruim
1,2 promille alcohol in zijn bloed had. Daarnaast ook bleek de jongeman geen rijbewijs te hebben. De verdachte is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Valkenburg; straatroof
Een 18-jarige jongeman uit Valkenburg a/d Geul heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal met geweld. Het slachtoffer liep afgelopen zondagavond, zondag op maandagnacht omstreeks middernacht op de St. Pieterstraat in zijn woonplaats toen hij plotseling werd aangesproken door een tweetal onbekende personen. Die pakten hem op een gegeven moment vanachter vast waarbij hij werd geslagen. De straatrovers beroofden het slachtoffer van zijn beurs (met daarin ongeveer 170 Euro) en stapten vervolgens in een auto die kwam aangereden. Het Valkenburgse slachtoffer heeft zich medisch aan zijn verwondingen (enkele gekneusde ribben, en verwondingen aan armen en een been) in het Academisch ziekenhuis in Maastricht laten verzorgen waarna hij huiswaarts kon. De politie die een onderzoek instelt is op zoek naar getuigen. Die kunnen met de Valkenburgse politie contact opnemen via telefoonnummer 0900 8844.