Korps: Limburg-Zuid, plaats: sITTARD 28-01-2002 Politieactie op woonwagenkampje Daniken (Geleen) (JvK/13.30)

De politie van district Sittard heeft vanmorgen huiszoeking verricht in alle woonwagens van het woonwagenkampje Daniken op de grens van Munstergeleen en Schinnen. Zes personen werden door de politie aangehouden.

De actie was het directe gevolg van een aantal meldingen van incidenten over vuurwapengebruik en de illegale kweek van hennep door bewoners van het kampje.
Genoemde lokatie werd door de mobiele eenheid afgegrendeld waarna diverse zoekploegen hun werk konden doen. Daarbij werd assistentie verleend door twee hondengeleiders welke het terrein met speurhonden afzochten naar vuurwapens en verdovende middelen. De actie vond plaats onder toezicht van de officier van justitie.

Hoewel er geen `echte` vuurwapens werden aangetroffen kan de actie toch als succesvol worden aangemerkt. twee nepvuurwapens, een dolkmes, een busje traangas en een verboden wapenstok met traangasmogelijkheid werden tijdens de huiszoekingen gevonden en in beslag genomen. Ook werd een kleine hoeveelheid XTC-tabletten aangetroffen evenals zes afzonderlijke hennepplantages met in totaal zo`n 1200 planten. ook deze verdovende middelen werden ter vernietiging in beslag genomen. De voor de hennepplantages benodigde electriciteit werd illegaal afgetapt hetgeen een navordering van het energiebedrijf tot gevolg heeft. Door personeel van het energiebedrijf werd als voorschot op de naheffing alvast 5000 euro geïnd.

Vijf mannelijke bewoners in de leeftijd van 19 tot 46 jaar werden aangehouden en ingesloten. Een zesde verdachte, een vrouw van 73-jaar, ging op vrijwillige basis mee naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring.