---

Ministerie van Defensie



---

aankomst ISAF Afghanistan

Aantal Nederlanders Afghanistan stijgt tot 143

28-01-2002

Met de aankomst van 92 Nederlandse militairen in Kaboel, is het aantal Nederlandse militairen in Afghanistan dit weekeinde gestegen tot 143. De militairen van de Koninklijke Landmacht vertrokken zaterdag vanaf de vliegbasis Eindhoven en werden gisteren (27 januari) doorgevlogen naar Afghanistan. Daar landden ze op Kaboel International Airport. Zaterdag vertrok vanaf het vliegveld Köln-Wahn in Duitsland een Antonov AN-124 vrachtvliegtuig met voor de Nederlandse militairen bestemd materiaal en voorraden. Dit toestel kwam vandaag aan in Kaboel.

Met de Antonov arriveerden ondermeer zes Mercedes Benz terreinwagens, twee 4-tons vrachtwagens, een ziekenauto en een waterwagen in Afghanistan. Hiermee is de mobiliteit van de Nederlandse eenheid in belangrijke mate vergroot.
Het Nederlandse detachement heeft de afgelopen dagen verschillende patrouilles en verkenningen uitgevoerd. Deze zijn zonder problemen verlopen. Afgezien daarvan bestaan de werkzaamheden vooral uit het samen met de militairen van de andere landen verder afbouwen van het kamp in het noordoosten van Kaboel en het bewaken van dit kamp. (foto's: KL-voorlichting ISAF)

* Dossier: Afghanistan/Strijd tegen het terrorisme
kamp isaf kaboel afghanistan-3