Centrum voor Arbeidsverhoudingen

ABVAKABO

Nog lang geen zicht op nieuwe CAO Gemeenten

Vrijdag 25 januari zijn ABVAKABO FNV/NOVON met de andere bonden en de werkgevers zonder zicht op een akkoord voor een nieuwe CAO Gemeenten uit elkaar gegaan. Belangrijkste punt van onderhandelen was nog het loon. Het College voor Arbeidszaken (CvA) bood gisteren 3,36% totale loonsverhoging. Dat was het laatste bod. "Dat is veel te weinig om een reëel akkoord te sluiten", aldus Joost van 't Hooft, onderhandelaar namens ABVAKABO FNV/NOVON, "hiermee kunnen we niet terugkomen".

Op andere punten van onze inzet is al wel vooruitgang geboekt. Toch is er pas sprake van een akkoord als ook op het punt van loonstijging een goed bod ligt. We moeten het blijven zien als een totaalpakket.

Gisteravond zijn de partijen uit elkaar gegaan. Het CvA wilde verder niets meer doen aan het laatste loonbod, terwijl zij, gezien de regels van het onderhandelen, aan zet waren. En met die mededeling zijn de partijen uit elkaar gegaan. ABVAKABO FNV/NOVON wacht voorlopig af en zal in de tussentijd rapporteren aan de achterban.

Begin volgende week kunnen alle leden een nieuwsbrief met meer informatie over het verloop van de onderhandelingen verwachten.


---