Wageningen Universiteit

Persbericht Wageningen Universiteti

28-01-02 / nr. 007

Vietnamese MSc-student wint Prof.dr. H.C. van der Plas Award

Tijdens de feestelijke uitreiking van de internationale Master of Science (MSc)-diploma's, maandagmiddag 28 januari, krijgt de Vietnamse MSc-student Nguyen Viet Cuong de Prof.dr. H.C. van der Plas Award uitgereikt voor het beste Wageningse MSc-onderzoekverslag. De Prof.dr. H.C. van der Plas Award bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 700 Euro. De prijs wordt uitgeloofd door de Stichting Wagenings Universiteits Fonds en is genoemd naar emeritus hoogleraar organische chemie en oud-rector magnificus prof.dr. H.C. van der Plas, die zeer veel heeft gedaan voor de internationalisering van het Wageningse onderzoek en onderwijs.

De MSc-thesis van Nguyen Viet Cuong, "Is Economic Growth Pro-poor in Vietnam? Evidence from 1993-1998", behandelt de gevolgen van de economische groei in Vietnam op de armoede in Vietnam. Hiertoe heeft Nguyen Viet Cuong gebruik gemaakt van gegevenbestanden van huishoudinkomens en - uitgaven in de jaren 1993-1998. Hij concludeert dat alle regio's en groepen binnen Vietnam hebben geprofiteerd van de economische groei van de jaren '90, maar dat de armen er relatief slechter af komen. Met name de etnische minderheden in het bergachtige gebied van Noord-Vietnam hebben minder geprofiteerd van de economische opleving. Een groot deel van deze groep behoort tot de allerarmsten van Vietnam en hun inkomen is sinds 1993 slechts marginaal gegroeid. In het onderzoeksverslag worden goed onderbouwde beleidsaanbevelingen gedaan om armoede in Vietnam uit te bannen in het jaar 2010.

Voor de Prof.dr. H.C. van der Plas Award waren drie MSc-studenten genomineerd. De jury bestond uit de emeritushoogleraren: prof.dr. C.M. Karssen, prof.dr.ir. H.N. van Lier, prof.dr.ir. M.T.G. Meulenberg, prof.dr. J.W.M. Osse en prof.dr.ir. P. Walstra.



Wageningen Universiteit