Ingezonden persbericht


28 januari 2002

Compuware overtreft algemene verwachting met een winst per aandeel van $0,13

Software-inkomsten in derde kwartaal bijna 45% omhoog, Cashflow uit bedrijfsuitoefening $88 miljoen

Amsterdam, 28 januari 2002 Compuware Corporation (Nasdaq: CPWR) heeft vandaag de cijfers bekendgemaakt over het derde kwartaal van boekjaar 2002. Dit kwartaal werd afgesloten op 31 december 2001.

De nettowinst van Compuware vóór afschrijving van immateriële activa, verkregen als gevolg van acquisities, (afschrijvingskosten) nam in het derde kwartaal toe tot $49,3 miljoen. Dit was $46,7 miljoen in hetzelfde kwartaal van boekjaar 2001. De (verwaterde) winst per aandeel vóór afschrijvingskosten kwam evenals in het derde kwartaal vorig jaar uit op $0,13, uitgaande van 382,6 miljoen uitstaande aandelen (vorig jaar: 369,8 miljoen aandelen). Deze WPA overtrof de algemene verwachting van analisten die van $0,11 waren uitgegaan. De omzet bedroeg $450,6 miljoen, tegenover $495,4 miljoen in het derde kwartaal vorig jaar. De nettowinst inclusief afschrijvingskosten bedroeg $29,8 miljoen, terwijl de WPA inclusief afschrijvingskosten uitkwam op $0,08.

De inkomsten uit softwarelicenties waren $125,7 miljoen, vergeleken met $86,8 miljoen in het tweede kwartaal van boekjaar 2002. De inkomsten uit onderhoud bedroegen $106,8 miljoen (vorig kwartaal: $109,7 miljoen) en die uit professional services $218 miljoen (vorig kwartaal: $227,5 miljoen).

De sterke groei van onze softwareverkopen verschaft ons een uitstekende uitgangspositie voor het vierde kwartaal , aldus President Joe Nathan van Compuware Corporation. Wij zijn vooral ingenomen met het feit dat onze gedistribueerde producten in het derde kwartaal een licentiegroei van bijna 10% te zien gaven. Naarmate het kalenderjaar verstrijkt, zullen wij steeds meer vooruitgang boeken met de integratie van onze producten en diensten. Dit vertaalt zich voor onze klanten in totaaloplossingen met toegevoegde waarde.

Belangrijkste ontwikkelingen derde kwartaal boekjaar 2002


· Het managementteam werd versterkt met Tommi A. White in de functie van Chief Operating Officer. White is verantwoordelijk voor aansturing van de dagelijkse activiteiten van de Compuware-divisies en rapporteert aan President Joe Nathan. Alvorens in dienst te treden van Compuware bekleedde hij gedurende bijna acht jaar diverse functies bij Kelly Services; zijn laatste functie aldaar was die van Executive Vice President, Chief Administration en Technology Officer.

· Ter ondersteuning van het Microsoft .NET-platform kondigde Compuware de implementatie aan van een veelomvattende product- en servicestrategie. Ook werd extra product- en serviceondersteuning aangekondigd voor IBM DB2 Universal Database en Oracle9i.

· Compuware verkocht haar Engineering Services-activiteiten aan Kelly Services. Hierdoor kan Compuware zich nog meer richten op haar kernactiviteiten, namelijk het ontwikkelen, onderhouden, verbeteren en ondersteunen van software en systemen, die de bedrijfsproductiviteit vergroten. De verkoop had tot gevolg dat bijna 400 engineers Kelly Services als nieuwe werkgever kregen.

· Compuware introduceerde OptimalJ, een softwareproduct waarmee J2EE-ontwikkelaars (Java 2 Enterprise Edition) hun productiviteit kunnen verbeteren. OptimalJ vereenvoudigt het ontwikkelproces voor aankomende programmeurs, terwijl ervaren programmeurs worden verlost van routinewerk.

· Het bedrijf kwam met productverbeteringen voor OptimalView, QACenter Performance Edition, PointForward, DevPartner en QARun.

· Compuware s ontwerp van de nieuwe website voor het Detroit Medical Center (www.dmc.org) sleepte diverse prijzen in de wacht. Predictor, het Compuware-product voor het efficiënt plannen van de capaciteit van netwerksoftware, werd eveneens bekroond met de Blue Ribbon Award van Network World voor beste ontwerptool.
Alle informatie over toekomstige ontwikkelingen onder voorbehoud.

Compuware

Het beursgenoteerde Compuware Corporation (Nasdaq: CPWR) een miljarden bedrijf, levert software en professionele diensten, die bijdragen tot verbetering van de productiviteit en verlaging van de applicatiekosten. Compuware speelt flexibel in op de voortdurend veranderende vraag vanuit de markt en richt zich met haar oplossingen op verbetering van de kwaliteit, integratie en performance van client-server, e-business en mainframe software. Compuware biedt werk aan circa 12.000 IT-professionals wereldwijd. Voor meer informatie over Compuware kunt u contact opnemen met ons kantoor in Amsterdam: 020 311 88 00. U kunt Compuware ook op het World Wide Web bezoeken: http://www.compuware.nl.