Gemeente Achtkarspelen


28-01-2002

Samenwerking tussen Sociale diensten Kollumerland c.a. en Achtkarspelen komt op gang

Zoals wellicht bekend bij u is het de bedoeling dat de afdelingen Sociale zaken van Kollumerland c.a. en Achtkarspelen dit jaar samengaan. De nieuwe afdeling Sociale zaken wordt gehuisvest in het gemeentehuis van Achtkarspelen in Buitenpost.

In het eerste kwartaal van 2001 hebben de gemeenteraden van beide gemeenten besloten om op het gebied van de uitvoering van de Algemene bijstandswet maximaal te gaan samenwerken. Deze maximale samenwerking wordt uitgewerkt tot een volledige fusie van de beide afdelingen Sociale zaken in 2002. Het doel van deze fusie is het verbeteren van de dienstverlening aan onze cliënten bij gelijkblijvende kosten.

Een dergelijke intensieve samenwerking is geen kleinigheid. De beide gemeenten pakken verschillende onderdelen van het werk heel anders aan en op juridisch en financieel gebied moet er veel vastgelegd worden. Voor de medewerkers in Kollum betekent het tevens dat ze straks in Buitenpost komen te werken.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het samenwerkingsproces. De praktische invulling wordt steeds duidelijker. In de loop van 2002 zal de nieuwe afdeling een feit worden. Uiteraard houden we u op de hoogte van de voortgang. Ook informeren we u over wat de samenwerking voor u gaat betekenen.
Voor vragen kunt u contact opnemen met: mw. J. Bakker, beleidsmedewerker Communicatie bij Achtkarspelen, telefoon 0511 - 548144.