Ingezonden persbericht

Peregrine Systems introduceert Action Request System 5.0

Snelle, eenvoudige ontwikkeling en inzet van applicaties

Woerden, 28 januari 2002 - Peregrine Systems, één van de grootste softwarebedrijven ter wereld, introduceert Action Request System (AR System) 5.0. Deze ontwikkelomgeving en dit applicatieplatform wordt ingezet om snel flexibele applicaties te bouwen en in te zetten. Met die applicaties worden bedrijfsprocessen geautomatiseerd en de functionaliteit uitgebreid.

"Door beperkte tijd en hulpmiddelen gecombineerd met een toenemend belang van efficiëntie en responstijd moeten bedrijven op zoek naar schaalbare, integreerbare en flexibele platforms voor de bouw van applicaties", zegt Thomas Murphy, analist bij META Group. "De mogelijkheid om eenvoudig applicaties te ontwikkelen en aan te passen, biedt essentiële voordelen voor de succesvolle bedrijfsvoering van morgen."

AR System 5.0 is een upgrade voor het Action Request System van Peregrine en biedt krachtige webtechnologie waarmee applicaties eenvoudig kunnen worden ontwikkeld en ingezet op het web. Op basis van zowel web- als Windows-interfaces biedt deze versie een snelle en efficiënte lokalisatie van applicaties, integratie met externe databronnen en een verbeterde gebruikersproductiviteit. De oplossing wordt geleverd met nieuwe data-encryptieproducten en updates voor de gehele AR System-productreeks: draadloos en Palm, Approval Server, Migrator en de Distributed Server Option.

"In de huidige concurrerende markt hebben organisaties te maken met krappe budgetten en beperkte middelen. Hierdoor moeten ze het uiterste halen uit hun bestaande bedrijfsmiddelen en IT-investeringen", zegt Louis Blatt, Vice-President van de Solutions Group van Peregrine. "Al meer dan tien jaar draagt AR System bij aan het succes van ruim 60 procent van de Fortune 100-bedrijven. AR System 5.0 ondersteunt bedrijven bij ontwikkeling, inzet en onderhoud van applicaties. Hierdoor kan beter worden ingespeeld op veranderingen in marktwensen."

"Ruim vier jaar geleden implementeerden we het AR System van Peregrine als onderdeel van onze omgeving voor softwareontwikkeling", zegt Brad Bowler, applicatieontwikkelaar bij REI. "Door interne processen te automatiseren en applicaties aan te passen aan onze bedrijfswensen, ondersteunt AR System ons bij een snelle en effectieve reactie op veranderingen in bedrijfs- en technologische processen. Aangezien voor de inzet van AR System 5.0 bijna niet hoeft te worden geprogrammeerd, kunnen onze ontwikkelaars zich richten op essentiële issues, terwijl onze lijnmanagers zich bezig kunnen houden met programmawijzigingen."

Peregrine benadrukt de flexibiliteit van AR System door out-of-box Infrastructure Management-oplossingen te bouwen voor Help Desk, Change Management, Asset Management en Service Level Agreements. Peregrine gebruikt AR System zelf om eigen interne bedrijfsprocessen te stroomlijnen in toepassingen voor het opzoeken van productverbeteringen en oplossingen voor problemen, afhandeling van vakantieaanvragen, human resource-evaluaties en employee-kennisdatabases.

Kostenverlaging en maximalisering ROI
Door de verbeterde functionaliteiten van AR System 5.0 kunnen gebruikers wereldwijde, schaalbare en aanpasbare applicaties ontwikkelen, implementeren en onderhouden. Daarnaast kunnen ze bestaande applicaties op maat maken, waardoor een maximale Return On Investment (ROI) wordt behaald. Verdere mogelijkheden van AR System 5.0 zijn de volgende:

- IT-investeringen beschermen en uitbreiden - De ingesloten integratiemogelijkheden omvatten een open integratie van externe databronnen met Action Request Database Connectivity (ARDBC) en andere nieuwe API-uitbreidingen, data-uitwisseling op basis van XML, de mogelijkheid data van elke externe databron te gebruiken en de mogelijkheid belangrijke en contextuele presentaties te ontwikkelen door gebruik te maken van gemixte datatypes en -bronnen.

- De waarde van resources van AR System verhogen met één enkele web- en Windows-interface. Door hoogwaardige tools en functionaliteiten hoeven web- en Windows-applicaties niet zelf te worden geprogrammeerd. Daarnaast bevat AR System automatische inzetmogelijkheden voor AR System web-applicaties.
- De gebruikersproductiviteit vergroten en op basis van nieuwe interfaces de gebruikerservaring verbeteren. Deze interfaces bieden nieuwe veldtypes voor een interactiever navigatie en formulierverwerking, bijlagen met preview-mogelijkheden voor bestanden, krachtige nieuwe controletools voor het behandelen en beheren van data, nieuwe veldtypes en menucontrole voor de Palm- en draadloze interfaces, en een nieuwe, op het web gebaseerde interface voor de Remedy Approval Server.

- Bedrijfsprocessen consolideren met verbeterde mogelijkheden voor een wereldwijde inzet. Hiermee kunnen gebruikers programmeervertragingen voorkomen en applicaties snel en wereldwijd inzetten in verschillende talen. Een grotere schaalbaarheid wordt geboden, terwijl diverse AR Server-aanvragen aangesloten kunnen worden op een enkele database. Daarnaast worden uitgebreide datamigratiemogelijkheden geboden in Remedy Migrator.
- Bedrijfsdata beschermen en een end-to-end databeveiliging bieden met AR System 5.0 en de nieuwe AR System Encryption-producten. De producten beveiligen de datalink tussen de AR System-server, de klanten en geassocieerde servers om diefstal van bedrijfsdata te voorkomen. Door toevoeging van deze encryptieproducten wordt de databescherming geboden, die voor gevoelige bedrijfsinformatie nodig is.

Peregrine Systems
Opgericht in 1981, is Peregrine (Nasdaq: PRGN) uitgegroeid tot één van de grootste softwarebedrijven ter wereld. Peregrine ondersteunt bedrijven met oplossingen die zorgen voor 'frictionless business' bij Infrastructure Management, Employee Relationship Management en e-business met toeleveranciers, klanten en partners. De Infrastructure Management-oplossingen van Peregrine bieden volledig life cycle-beheer van alle bedrijfsmiddelen: van IT-middelen en wagenpark tot en met telecom-, facilitaire bedrijfsmiddelen en vastgelegde kennis. De Employee Relationship Management-oplossingen bieden medewerkers overal en altijd beveiligde toegang tot middelen, diensten en kennis. De Business Relationship Management-oplossingen van Peregrine stellen bedrijven in staat in een digitale dialoog hun e-business-activiteiten uit te voeren door de automatisering en integratie van informatiestromen en bedrijfsprocessen tussen kopers, toeleveranciers en elektronische marktplaatsen. BusinessWeek noemde Peregrine in het afgelopen jaar één van de top-100 IT-bedrijven. Peregrine telt momenteel meer dan 4.000 medewerkers die werkzaam zijn in 80 vestigingen. 92 procent van de Fortune 500-bedrijven is klant van Peregrine.