Korps: Limburg-Noord, plaats: Veno 28-01-2002 Mediabericht 28 januari 2002, 17.00 uur

Roermond Aanrijding met doorrijding

ROERMOND De veroorzaker van een aanrijding die zondagavond omstreeks 22.50 uur plaatsvond op de Rijksweg N280 kruising Sint Wirosingel maakte zich na de aanrijding uit de voeten en liet zijn slachtoffer met een auto die total loss was, achter. De aanrijding onstond doordat de onbekend gebleven bestuurder van een personenauto achterop de wagen botste van een 19-jarige automobiliste uit Roermond. De vrouw stond voor het rode verkeerslicht op de rijksweg te wachten. Plotseling werd zij vanachteren aangereden door een personenauto, waarvan de bestuurder na de aanrijding achteruit reed en vol gas in de richting Swalmen verdween. Deze auto werd enige tijd later met schade door de politie aangetroffen op de Vogelsweijde in Reuver, waarna bleek dat de auto op naam staat van een persoon die tegen vergoeding meerdere autos op zijn naam laat registreren (katvanger). De auto is in beslag genomen en de belastingdienst doet verder onderzoek naar de eigenaar.

Horst Meisje gewond na mishandeling

HORST Een 22-jarige inwoonster van Hegelsom is zondagavond gewond geraak nadat zij in een horecagelegenheid aan het Wilhelminaplein door een 27-jarige inwoner van Horst met een vuist in het gezicht werd geslagen. Het meisje heeft bij de politie aangifte gedaan van de mishandeling. De aanleiding voor de mishandeling lag in het gedrag van een onbekende man die samen met de man uit Horst beledigingen uitte aan het adres van een bekende van het meisje. Zij sprak de Horstenaar hierop boos aan en kreeg als reactie een vuistslag vol in het gezicht. Hierdoor werden enkele tanden uit haar mond geslagen. Bij de eerste hulp van het ziekenhuis is zij door een kaakchirurg behandeld. Enige tijd later meldde de Horstenaar zich met spijt over zijn optreden bij de politie. Hij zal gehoord worden over zijn aandeel in het gebeuren.

VENLO - 307 Straat-Maatverbalen

VENLO - Van 21 januari 2002 tot 28 januari 2002 hebben de medewerkers van het politiedistrict Venlo en de parkeercontroleurs van de gemeente Venlo in totaal 307 bekeuringen opgemaakt. De meeste bekeuringen hadden te maken met fout parkeren, namelijk 139 waarvan er 56 door de parkeercontroleurs zijn uitgedeeld.

De andere verbalen werden uitgeschreven voor: het niet voeren van verlichting op de (brom)fiets (30), het niet dragen van een helm (26), het niet stoppen voor rood licht (25), rijden in strijd met een gesloten verklaring (14), het niet hebben van een bromfietscertificaat (1), rijden op een opgevoerde brommer (9), rijden met een te hoge snelheid (4), en verschillende andere overtredingen (57).

Regio Snelheidscontroles

YSSELSTEYN Bij een snelheidscontrole door de politie Limburg-Noord zijn vanmorgen op de Middenpeelweg (N277) 71 automobilisten geverbaliseerd voor het overtreden van de maximum snelheid. Er werden bij de controle 750 voertuigen geklokt en als hoogste snelheid werd 119 km/u gemeten. Terplaatse geldt een snelheidslimiet van 80 km/u.

HEIDE - Bij een snelheidscontrole door de politie Limburg-Noord zijn vanmorgen op de Deurneseweg 20 automobilisten geverbaliseerd voor het overtreden van de maximum snelheid. Er werden bij de controle 502 voertuigen geklokt en als hoogste snelheid werd 97 km/u gemeten. Terplaatse geldt een snelheidslimiet van 80 km/u.