Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 28-01-2002 Persbericht district Maasland

POLITIELOKETTEN GESLOTEN

Op maandag 11 en dinsdag 12 februari (karnaval) zijn de politieloketten in Lith, Ravenstein, Bernheze en Maasdonk gesloten. Het districtsbureau in Oss is wel geopend.

RIJDEN ONDER INVLOED OSS

Een 41 jarige automobiliste uit Oss is op 27 januari 2002 bekeurd voor rijden onder invloed van alcohol. De vrouw reed omstreeks 20.30 uur op de Molenstraat te Oss. Ze kreeg een boete van 190.

VERDACHTE BELEDIGING AANGEHOUDEN OSS

Een 43 jarige man uit Oss is op 27 januari 2002 aangehouden in de Molenstraat te Oss ivm belediging van politieambtenaren.

RUMOERIG KLUUNEN OSS

De jaarlijkse kluuntocht op 27 januari 2002 in Oss is zeer rumoerig verlopen. Alle incidenten waren voornamelijk het gevolg van overvloedig alcoholgebruik. Omstreeks 18.05 uur werd een 37 jarige man uit Geffen bekeurd voor wildplassen op de Heuvel te Oss. Tevens gaf hij een valse naam op. Hierbij is een 29 jarige man uit Geffen aangehouden voor belediging van een politieambtenaar. Bij een winkel aan de Terwaenen te Oss werd een winkelruit vernield.

Bij een onenigheid in een horecagelegenheid aan de Eikenboomgaard te Oss, omstreeks 20.25 uur is een 40 jarige man uit Oss aangehouden omdat hij een politieman met de dood bedreigde. De man werd gevorderd weg te gaan hij de horecagelegenheid. Hierop werd over en weer geduwd, waarbij de verdachte ten val kwam en in botsing met een auto. Vervolgens bedreigde hij de politieman.

In een horecagelegenheid aan de Eikenboomgaard te Oss werd een 23 jarige man uit Oss omstreeks 22.00 uur door onbekenden geslagen. Hij moest zich aan een wond aan het hoofd laten behandelen in het ziekenhuis in Oss. In een horecagelegenheid aan de Hooghuisstraat te Oss ontstond omstreeks 21.40 uur een vechtpartij tussen een 10-tal kluuners. Hier werd een 27 jarige man uit Oss aangehouden. De verdachte gaf een politieman een vuistslag in het gezicht, toen de politie probeerde de vech-tenden te scheiden. In de horecagelegenheid ontstond als gevolg van de vechtpartij flinke schade. Omstreeks 22.10 uur kwam een melding van een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan de Heuvel te Oss. Bij de komst van de politie was alles weer rustig. Wel moest een 21 jarige man uit Oss zich aan een hoofdwond laten behandelen in het ziekenhuis. Omstreeks 23.30 uur ontstond een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan de Heuvel te Oss. Hierbij werden een 42 jarige man, een 27 jarige man en 33 jarige man uit Oss aange-houden. Bij de komst van de politie waren deze mannen met elkaar aan te vechten. De 33 jarige Ossenaar is aangehouden voor mishandeling van een 45 jarige vrouw uit Oss en het bijten van een politieambtenaar. De 27 jarige Ossenaar is tevens aangehouden voor mishandeling en belediging van politie-ambtenaren. Ook schopte hij een deuk in een politieauto en bleek hij in het bezit van een busje traangas. Dit is inbeslaggenomen.

RIJDEN ONDER INVLOED OSS

Een 26 jarige automobilist uit Oss is op 28 januari 2002 bekeurd voor rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 01.35 uur op de Joannes Zwijsenlaan te Oss. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

AUTOBRAND OSS

Op 28 januari 2002 omstreeks 10.55 uur ontstond brand in een auto aan de Schildwacht te Oss. Brandweer bluste de brand. Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak.

DIEFSTAL AUTO OSS

Vanaf de Raadhuislaan te Oss is op 28 januari 2002 een Ford Transit, kenteken 19-VN-VN weggenomen.

AUTO IN SLOOT OSS

Op 28 januari 2002 omstreeks 11.25 uur is een 58 jarige vrachtwagenchauffeur uit Oijen met zijn vrachtwagen in de sloot naast de John F. Kennedybaan gereden. Door een plotselinge windvlaag raakte de bestuurder met de wielen in de berm en kwam in de sloot tot stilstand. Niemand raakte gewond.