Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 28-01-2002 3e persbericht van maandag 28 januari 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietsendief betrapt
Op de Huizingalaan is vanmiddag om 15.00 uur een 46-jarige Eindhovenaar aangehouden. Enkele politiemensen in burger hadden kort ervoor gezien dat de man een afgesloten fiets met zich mee voerde. De verdachte en de fiets zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau. De man is na verhoor heengezonden. De fiets is inbeslaggenomen.

Eindhoven: Motorrijder omgekomen bij verkeersongeval Vanmiddag omstreeks 15.00 uur is op de Hastelweg de 33-jarige Vincent-Paul Konstapel uit Arendonk bij een verkeersongeval om het leven gekomen. Het slachtoffer reed komende vanuit het centrum, op zijn motorfiets over de Hastelweg. Op een bepaald moment haalde hij een voor hem rijden motorfiets in en kwam daarbij, op de linkerweghelft, frontaal in botsing met de hem tegemoetkomende invalidenwagen bestuurd door een 51-jarige Eindhovense. De invalidenwagen kantelde maar de bestuurster bleef ongedeerd.

Eindhoven: Aanrijding onder invloed
Maandagmiddag om 16.15 uur is op de Hoogstraat een 44-jarige automobilist uit Breugel aangehouden. De man had kort ervoor op de Hoogstraat een aanrijding veroorzaakt. Uit de ingestelde ademanalyse bleek dat hij een alcoholpromillage van ruim 1,85 promille had. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 10 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Aanhouding na aantreffen drugs
Bij een controle van een personenauto, op een parkeerplaats tussen de Molenstraat en de Kluisstraat, bleek dat deze auto volgens de gegevens van de Rijksdienst voor het wegverkeer geëxporteerd had moeten zijn.Om de zaak verder te onderzoeken is de auto met de twee inzittenden naar het bureau gebracht. Daar bleek dat in de auto een plastic zak met daarin twee dichtgemaakte zakjes met een wit poeder onder een van de stoelen werd aangetroffen. Een ingestelde test wees uit dat het amfetamine betrof. Een 54-jarige inwoner van Saronne (Italie) en een 55-jarige inwoner van Helmond zijn aangehouden en inverzekering gesteld. De drugs zijn inbeslaggenomen.