Unit 4 NV

PERSBERICHT:

Unit 4 Agresso en Microsoft sluiten samenwerkingsovereenkomst

4Sure.IT beschikbaar via bCentral.nl voor het managen en hosten van McAfee VirusScan ASaP

Sliedrecht, 28 januari 2002 - 4Sure.IT, een gespecialiseerde dochteronderneming van het beursgenoteerde Unit 4 Agresso NV heeft met Microsoft bCentral.nl een samenwerkings-overeenkomst gesloten. Krachtens deze overeenkomst worden de diensten van 4Sure.IT nu ook aangeboden via bCentral.nl, Microsofts portal voor het midden- en kleinbedrijf in Nederland. Met deze dienstverlening breidt bCentral.nl haar aanbod verder uit om zo nog beter in de ICT-behoeften van (klein)zakelijke ondernemers te voorzien. 4Sure.IT is de belangrijkste onderneming in de Benelux die een totaaloplossing voor managed security en internet services aanbiedt en heeft binnen deze nieuwe technologie een zichtbare voorsprong op haar concurrenten.

De jarenlange ervaring van de medewerkers van Unit 4 Agresso op het gebied van security- en internet software, maken 4Sure.IT tot een koploper in het internet & security segment. Sinds de lancering in april 2001 zijn er al vele honderden klanten met een veelvoud aan systemen overgestapt op het gebruik van een managed security oplossing van 4Sure.IT. Het aantal klanten dat overstapt op managed anti virus oplossingen stijgt snel. 4Sure.IT maakt gebruik van VirusScan ASaP, software van marktleider McAfee, die door lokale IT & security specialisten voor de MKB-ers via het internet geïnstalleerd, beheerd en up-to-date gehouden wordt.

"Wij zijn verheugd dat ons pionierswerk en bijbehorende strategische investeringen in de managed security services en de daaruit voortkomende successen met deze nieuwe generatie van security-oplossingen nu ook geresulteerd heeft in een overeenkomst met Microsoft (bCentral.nl)", zegt Harry de Smedt, COO Unit 4 Agresso. "Virussen vormen een contante bedreiging van alle systemen en software, het is goed om te zien dat Microsoft stappen onderneemt om samen met partners de uitdaging aan te gaan. Als een Business Partner kiest voor samenwerking met 4Sure.IT, kiest deze voor een unieke dienst met kwaliteit en deskundigheid en dus voor een lange termijn samenwerking", besluit De Smedt.

"Microsoft heeft voor 4Sure.IT gekozen omdat de doelgroep van bCentral.nl, het MKB, dringend een totaalbeveiliging tegen virussen op de desktops nodig heeft zonder de - normaal gesproken - bijbehorende installatie, update en beheersproblematiek," stelt Hans van der Meer, productmanager bCentral.nl bij Microsoft Nederland. "Unit 4 Agresso is via haar gespecialiseerde dochteronderneming 4Sure.IT, de belangrijkste partij met ruime ervaring in het hosten en beheren van een anti-virus oplossing voor de desktops. Microsoft en 4Sure.IT zullen gezamenlijk marketingactiviteiten ontwikkelen om het succes van deze managed anti-virus oplossing verder uit te bouwen. Virussen en wormen zijn een bedreiging voor alle klanten en alle platforms. We kunnen niet voorkomen dat hackers schadelijke code schrijven en deze via het Internet proberen te verspreiden. Wat we wel kunnen en zullen doen is onze klanten de tools, technologie en ondersteuning verschaffen die zij nodig hebben om hun systemen te beveiligen", meent Van der Meer.

Marcel Hartgerink, General Manager 4Sure.IT is bijzonder tevreden met de samenwerkingsovereenkomst en denkt met Microsoft bCentral.nl de MKB-ers in Nederland te kunnen voorzien van managed security services. "Door volledige integratie van 4Sure.IT in Microsoft,s bCentral.nl, kan de geregistreerde MKB-er met een simpele druk op de knop de managed security services van 4Sure.IT activeren", aldus Hartgerink.

Groei beveiligingsincidenten
Uit recente cijfers van het Amerikaanse CERT (Computer Emergency Response Team) is gebleken dat het aantal beveiligingsincidenten in 2001 tweeënhalf maal zo hoog is geweest als in 2000. In 1999 waren er nog maar 9.859 incidenten, in 2000 waren dat er 21.756 en afgelopen jaar waren het er zelfs 52.658. Het Cert rekent alle beveiligingsproblemen die gemeld zijn mee, incl. virusaanvallen en veiligheidslekken in software. Volgens de specialisten van het CERT zal het aantal beveiligingsincidenten in hetzelfde tempo blijven groeien.

In 2001 werden er door 4Sure.IT in totaal 184.618 virussen gedetecteerd, wat neerkomt op bijna 1 virus per 2 minuten. De detectiecijfers van virussen in de eerste drie weken van 2002 zijn reden genoeg om aan te nemen dat het aantal beveiligingsincidenten de komende jaren verder zal toenemen.

4Sure.IT, unieke totaaloplossing voor MKB
De klassieke anti-virus en beveiligingsoplossingen vragen veel operationele interactie van de gebruiker zelf. Een kleine vooruitgang waren de oplossingen waarbij de updates automatisch via het internet binnenkomen. Deze oplossingen voorzien echter niet in een goede rapportage en het beheer van de geïnstalleerde anti-virus oplossingen. Daarvoor moet de gebruiker zelf getrainde en kostbare mensen inzetten. In het MKB zijn die mensen er vaak niet. Een oplossing die volledig door 4Sure.IT geïnstalleerd, beheerd en up-to-date gehouden wordt, is dan ook in dit marktsegment de beste oplossing! 4Sure.IT is een onderdeel van het beursgenoteerde softwarebedrijf Unit 4 Agresso NV. 4Sure.IT is de belangrijkste onderneming in de Benelux die een totaaloplossing voor managed security- en internet-services aanbiedt.

Voor informatie (redacties)

Unit 4 Agresso NV,
Frans Plantaz, Manager Corporate Communications
telefoon: +31 (0)184 - 444 444

Microsoft B.V.,
Astrid Balsink, Manager Public Relations,
telefoon: +31 (0)20 - 500 14 61

Dit persbericht en andere (pers)informatie kunt u vinden op de websites: www.4Sure.IT , www.bcentral.nl
www.Unit4agresso.com en www.Microsoft.nl