Gemeente Enschede

Rapportage rekeningencommissie aan de gemeenteraad uitgesteld
Enschede, 18 januari 2002

De eindrapportage van de rekeningencommissie ter verificatie van de kostenramingen van het Van Heekplein vergt meer tijd. De rekeningencommissie heeft van de gemeenteraad de opdracht gekregen om de kostenramingen van het Van Heekplein te verifiëren. Toen is door de rekeningencommissie aan de gemeenteraad een planning voorgelegd, die voorzag in beschikbaarheid van de eindrapportage van de commissie voor de Raad op donderdag 24 januari en behandeling in de Raad op maandag 28 januari.

Inmiddels is gebleken dat de rekeningencommissie, vanwege de omvang en de complexiteit van het onderliggende materiaal, meer tijd nodig heeft voor het feitenonderzoek. Dit betekent dat het rapport niet tijdig beschikbaar komt voor behandeling in de Raad van 28 januari a.s. Naar aanleiding daarvan heeft de Burgemeester besloten een extra raadsvergadering uit te schrijven voor dinsdag 5 februari a.s., waarin we het rapport van de commissie kunnen behandelen. Deze vergadering kan tevens worden beschouwd als overloopvergadering voor de raadsvergadering van 28 januari a.s.
Het betekent eveneens dat de besluitvoorbereidende vergadering van de gecombineerde Raadscommissies Werk en Onderwijs en Middelen zal plaatsvinden op 30 januari a.s.

De aangepaste planning ziet er nu als volgt uit.

Datum

Activiteit

woensdag 30 januari

middag: behandeling rapportage in de rekeningencommissie.

avond: verzending rapportage incl. aanbiedingsbrief naar B&W en de Raad.

woensdag 30 januari

Avond: behandeling dekking kosten project Van Heekplein in de gecombineerde Raadscommissie Werk en Onderwijs en Middelen.

dinsdag 5 februari

Behandeling dekking kosten project Van Heekplein en de rapportage van de rekeningencommissie in de extra raadsvergadering.


---