Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 30 januari 2002 Persbericht 2001/10

Baby-Bieb-Weken in Hoogezand

Op 31 januari om 16.00 uur geeft wethouder Cor Drost het startschot voor de Baby-bieb-weken op het consultatiebureau aan de Geert Veenhuizenstraat in Hoogezand. De gemeente Hoogezand-Sappemeer, de Thuiszorg en de Openbare bibliotheek willen het voorlezen aan babys (0 tot 1 jaar) stimuleren. Voorlezen is een onmisbaar element in de taal- en leesontwikkeling bij jonge kinderen. De Baby-bieb-weken duren tot en met eind februari 2002.

Op het consultatiebureau is een speciale hoek ingericht met babyboekjes en krijgen ouders via een videovoorstelling informatie en tips over voorlezen met hun kind(eren). Het praten met ouders over samen spelen, zingen en boekjes bekijken met hun kind wordt een vast onderdeel van het consultatiegesprek. Tijdens de speciale Baby-bieb-weken is er een medewerker van de bibliotheek aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden. In juni 2002 vinden er ook Baby-Bieb-Weken plaats op het consultatiebureau in Sappemeer.

Tijdens de Baby-Bieb-Weken wordt ook de nieuwe Boekenpretfolder geĂŻntroduceerd. De folder verschijnt in 3 verschillende versies. Zo is er een speciale Boekenpretfolder voor ouders van babys (0 tot 1 jaar), peuters (1 tot 2 jaar) en kleuters (2 tot 4 jaar). Alle versies zijn ook in het Turks verkrijgbaar.
De Baby-bieb-weken worden feestelijk geopend door kinderboekenschrijfster Betty Sluyzer. Alle kinderen krijgen van de schrijfster een knuffel die ook voorkomt in haar boek De Kinderboerderij. Sluyzer geeft informatie en tips over hoe je met je kind het beste kunt voorlezen en welke boekjes geschikt zijn. Na afloop bestaat de mogelijkheid een gesigneerd boek van de schrijfster te kopen.

(top)