Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 31 januari 2002


Onder invloed Oegstgeest (D1)
Tijdens een parkeercontrole op de Irislaan, gisterenavond 30 januari rond 20.30 uur, zagen twee agenten van politie een 25-jarige man uit Oegstgeest in een auto stappen en met hoge snelheid wergrijden in de richting van de Haaswijklaan. Op de Haaswijklaan werd de automobilist staande gehouden en blies een F-indicatie op het mobiele ademanalyseapparaat. Dit is een indicatie dat de man mogelijk teveel gedronken heeft. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij 735 Ug/l blies op een uitgebreider ademanalyseapparaat. De man zijn rijbewijs is ingevorderd, hij kreeg een procesverbaal en een rijverbod van negen uur.

Woninginbraak Leiderdorp (D3)
In een woning aan de Touwslager is op woensdag 30 januari omstreeks 23.30 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door een raam aan de achterzijde van de woning te forceren. Weggenomen werden onder andere autosleutels, kentekenbewijs, sieraden, een geldbedrag en een bankpasje. De politie stelt een onderzoek in.

Greep uit de kassa Leiderdorp (D3)
Bij een doe-het-zelfzaak aan de Zijlbaan is gisteren, woensdag 30 januari, door een onbekende een greep uit de kassa gedaan. Een man en een vrouw kwamen binnen. De man wilde een artikel bij de kassa afrekenen en tegelijkertijd geld wisselen. Hierbij griste hij het wisselgeld uit handen van de caissière waarna hij nog meer geld wilde omwisselen. Hier is de caissière niet op in gegaan. Hierna heeft het tweetal de zaak verlaten. Kort daarna werd bij een kassacontrole een geldbedrag uit de kassa gemist.

Woninginbraak Alphen a/d Rijn (D3)
In twee bij elkaar liggende portiekwoningen aan de Wagenmaker is woensdag 30 januari rond het middaguur in gebroken cq. een poging tot inbraak gedaan. Eerst heeft men geprobeerd de ene deur open te breken, vervolgens is men er in geslaagd de andere deur open te breken. Men heeft de hele woning doorzocht en spullen zoals een televisie klaargezet om mee te nemen. Een bovenbuurvouw die naar beneden liep, overliep de twee inbrekers die er vervolgens vandoor gingen. De politie werd gewaarschuwd. Agenten hebben de omgeving naar de inbrekers afgezocht, maar zonder resultaat.

Auto's te water Nieuwveen (D3)
Bij een ongeval op de Zilkerweg zijn woensdag 30 januari rond 13.55 uur twee auto's te water geraakt Een 35-jarige vrouw uit Langeraar wilde linksaf een oprit inslaan. Zij minderde vaart, sorteerde voor en gaf richting aan. De twee auto's achter haar stopten. De automobilist achter deze auto's, een 35-jarige Amsterdammer, haalde vervolgens de auto's in en raakte de auto van de Langeraarse in de flank. Beide auto's belandden in de naast de weg gelegen sloot. De Amsterdammer en de Langeraarse met haar 8-jarige zoontje zijn met onbekend letsel naar het Rijnlandziekenhuis overgebracht.

Woninginbraak Oude Wetering (D3)
In een penthouse aan de Plantage is ingebroken tussen maandag 28 en woensdag 30 januari. Men is waarschijnlijk binnengekomen via het dakterras. De bewoners waren op dat moment niet thuis. Een buurtbewoner zag dat een raam al de hele dag openstond. Hierop is men poolshoogte gaan nemen en bemerkte de inbraak. Het is nog niet bekend wat is weggenomen.

Zware mishandeling Leiderdorp (D3)
Een vrouw is woensdag 30 januari rond 16.45 uur zwaar mishandeld door een 20-jarige Leiderdorper. Dit gebeurde op de Buitenhoflaan. De Leiderdorper reed op een snorfiets langs haar heen. Er ontstond een woordenwisseling waarop de man haar met een ijzeren bromfietsslot op het hoofd sloeg. Het slachtoffer is overgebracht naar de intensive care van het Rijnlandziekenhuis. Zij heeft een barstje in de schedel en een hoofdwond die gehecht moest worden. Ook heeft ze een zware hersenschudding. De verdachte meldde zich later aan het politiebureau waar hij aangifte wegens mishandeling wilde doen. Hij verklaarde een al langer lopend conflict met de vrouw te hebben en dat ze hem tijdens het passeren een klap in het gezicht had gegeven. De man is vervolgens aangehouden wegens zware mishandeling.

Straatroof in Opsporing Verzocht Alphen a/d Rijn (D3)
Naar aanleiding van een straatroof op vrijdagmiddag 4 januari zal de Politie Hollands Midden een getuigenoproep doen in het AVRO programma Opsporing Verzocht. Een 62-jarige vrouw uit Alphen a/d Rijn werd die middag rond 16.00 uur beroofd van haar tas. Zij liep op dat moment op een voetpad parallel aan de Burgemeester Bruinsslotsingel circa 50 meter bij snackbar De Vork vandaan nabij het speeltuintje. Twee personen van ongeveer 18 jaar benaderden haar van achteren en pakten de tas van haar af. Hierbij kreeg de vrouw een duw waardoor zij viel. Zij zijn vervolgens weggerend in de richting van de parkeerplaats aan het Carmenplein. Een vrouw op de parkeerplaats probeerde de straatrovers tegen te houden, maar slaagde daar niet in. De daders zijn doorgerend naar de parkeergarage onder de Ridderhof en zouden daarna richting Troubadourweg zijn gegaan. De tas werd zaterdag teruggevonden op de Rigolettohof. Het geld was weggenomen. Enkele persoonlijke bezittingen zaten nog wel in de tas. Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de Politie Hollands Midden. Het telefoonnummer wordt tijdens de uitzending bekendgemaakt.

Aanhoudingen na mishandeling Nieuwkoop (D3)
Gisterenochtend, 30 januari, heeft Politie Hollands Midden vier mannen, een 19-jarige man, een 22-jarige man en een 22-jarige man uit Alphen a/d Rijn en een 20-jarige man uit Breda, aangehouden die verdacht worden een 24-jarige man uit Alphen a/d Rijn te hebben mishandeld. Het slachtoffer heeft afgelopen maandag, 28 januari, pas aangifte kunnen doen bij de politie, omdat hij met een open botbreuk, een gekneusde oogkas en diverse kneuzingen in het ziekenhuis was opgenomen. Afgelopen vrijdag- op zaterdagnacht, kreeg het slachtoffer in een café aan de Dorpsstraat in Nieuwkoop ruzie met één van de vier verdachten. Even later, rond 02.30 uur op de Dorpsstraat, reden de verdachten in een auto op het slachtoffer af. Het slachtoffer is vervolgens over de auto heengelopen omdat, zo verklaarde hij later, hij de auto niet meer kon ontwijken. De verdachten verklaarden dat zij verhaal wilden halen bij het slachtoffer voor het feit dat hij over de auto heen was gelopen, en hebben het slachtoffer geslagen en geschopt.

Lantaarnpaal Leiden (D4)
De politie heeft woensdagavond 30 januari een 63-jarige man uit Zoetermeer aangehouden nadat hij met de auto op de Willem van der Madeweg tegen een lantaarnpaal was gereden. De man reed omstreeks 21:15 uur over de Willem van der Madeweg in de richting van de Hoge Rijndijk. Terwijl hij dronken was, wilde de man ook nog eens de mobiele telefoon, die was gevallen, rijdende weg oprapen. Hierbij reed de man over de middenberm en kwam tegen een lantaarnpaal in de berm tot stilstand. De man, die alleen in de auto zat, kwam met het voorhoofd tegen de voorruit. Hoewel hij niet ernstig gewond raakte, is hij voor medische behandeling met de ambulance naar het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp gebracht. Het alcoholgehalte van de Zoetermeerder werd bepaald op 830 ug/l; bijna 2,00 promille. Zijn rijbewijs is meteen ingevorderd.





Diefstal uit auto's Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
Eerder maakte de politie al bekend dat er in de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 januari in de wijk Dorresteijn in ongeveer 24 auto's was ingebroken. Inmiddels heeft zij al 42 aangiften binnen van autoinbraken. Ook in de wijk Esselaag blijkt te zijn ingebroken in auto's. Door de ruiten in te slaan van de voertuigen wist men er vervolgens met audioapparatuur er vandoor gegaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraken en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Nieuwerkerk a/d Ijssel, telefoonnummer 0900 8844.

Poging overval Krimpen aan de lek (D2)
Een onbekende man heeft woensdag 30 januari omstreeks 15.15 uur geprobeerd het postagentschap aan de Hoofdstraat te overvallen. De dader was de audiowinkel, waarin het agentschap zit, binnengelopen en bedreigde het personeel met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Toen de man duidelijk was gemaakt dat er geen geld te halen was verliet hij het pand. De man is vervolgens door een aantal getuigen achtervolgd. De verdachte liep over het winkelcentrum, ging via de achterzijde van het winkelcentrum de Oranje Nassaustraat op. De getuigen raakten hem kwijt op het pad achter de Jan Steenstraat. De zoektocht van agenten, met assistentie van een helikopter. liep helaas op niets uit. De politie stelt een nader onderzoek in naar de overval en verzoekt getuigen die zich nog niet gemeld hebben contact op te nemen.

Aanhouding na tanken Moordrecht (D2)
Een 34 jarige man uit Moordrecht is woensdag 30 januari omstreeks 11.45 uur aangehouden op verdenking van verduistering. De man had eerder op de morgen bij een benzinestation aan de Oost Buurstraat getankt en was zonder te betalen weggereden. De man verklaarde dat hij geen geld bij zich had gehad en van plan was geweest later te komen betalen. De man heeft proces-verbaal gekregen. Bovendien is er bloed afgenomen omdat hij auto reed terwijl hij verklaarde dat hij onder invloed van verdovende middelen was.

Rijden onder invloed Gouda (D2)
Een 36 jarige man uit Gouda is woensdag 30 januari omstreeks 22.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man werd gecontroleerd nadat hij op de Estafetteweg bij een aanrijding betrokken was. De man bleek een alcoholgehalte te hebben van 725. De man moest zijn rijbewijs inleveren en krijgt proces-verbaal.