Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-01-2002
Persberichten districten Utrecht stad, 09.35 uur

Tangverlossing

UTRECHT Woensdagmiddag kreeg de politie een melding van een aanrijding letsel op de Catharijnesingel.

Ter plaatse trof de politie omstreeks 13.30 uur een opa met zijn 4-jarige kleindochter aan. Het meisje was met haar voetje tussen de spaken van de fiets van haar opa gekomen. De politie en het inmiddels gearriveerde ambulancepersoneel kregen het voetje niet tussen de spaken uit.

Een toevallige passant een bekende van de politie - kwam de politie te hulp. De man haalde een grote tang uit zijn jas en knipte de spaken van de fiets door. Hierdoor kon het ambulancepersoneel het voetje bevrijden. Uiteindelijk hield het meisje een gekneusde enkel aan het voorval over.

Beroving met letsel

UTRECHT Een 12-jarige jongen uit Utrecht raakte woensdagmiddag gewond nadat vier onbekend gebleven jongens hem wilde beroven.

Omstreeks 15.10 uur reed de jongen op het fietspad van de Verlengde Vleutenseweg. Ter hoogte van de kruising richting Parkwijk werd hij plotseling opgehouden door vier jongens op twee scooters. Een van de jongens droeg een bivakmuts en wilde het slachtoffer beroven. In een flits trok de 12-jarige jongen de bivakmuts van het hoofd van zijn belager af en gooide deze weg.

De verdachte pakte een mes en stak het slachtoffer in de borst. Hierna verdwenen de verdachten. Het slachtoffer zag nog kans terug te fietsen naar zijn school waarna hij met een ambulance werd overgebracht naar het Antonius ziekenhuis in Nieuwegein. Hier werd geconstateerd dat het mes was afgeketst op een rib en gelukkig niet de longen had geraakt.

De politie heeft de zaak in onderzoek en wil graag met getuige(n) in contact komen. Heeft u informatie, belt u dan naar de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Autoinbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Tijdens de surveillance betrapten agenten woensdsagmiddag op een parkeerplaats aan de Neckardreef twee autokrakers.

Rond 12.30 uur zagen zij twee jongens met een scooter tussen geparkeerde voertuigen staan. De passagier had een zwarte tas in zijn hand. Iets dichterbij gekomen constateerden de agenten dat de ruit van het voertuig waar de twee stonden verbrijzeld was.

De agenten besloten het tweetal aan te houden en reden het dienstvoertuig voor de scooter. De jongens probeerde nog weg te rijden maar botsten tegen de politieauto en vielen op de grond. De passagier liet de gestolen tas los en rende weg. De 15-jarige bestuurder kon door de agenten worden aangehouden.