Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-01-2002 Persberichten district Binnensticht, 10.05 uur

Gewapende overval

BILTHOVEN- Op woensdagavond zijn een 24- jarige man en een 22- jarige man door de politie aangehouden op verdenking van een gewapende overval op een winkel in winkelcentrum De Kwinkelier.

De 53- jarige eigenaar van de winkel was, samen met zijn zoon en vrouw, aanwezig in de winkel. Om 18.30 uur ging de bel van de achterdeur. Toen de 53- jarige eigenaar deze deur opendeed, zag hij twee gewapende mannen staan. In een reflex greep de eigenaar naar het pistool, waardoor een deel afbrak. Uiteindelijk bleek het om een neppistool te gaan. Na een kort handgemeen, waarbij de eigenaar van de winkel gewond raakte in zijn gezicht, renden de twee mannen weg. De eigenaar waarschuwde vervolgens de politie.

Een 51- jarige politieagent, die op dat moment in zijn vrije tijd op de Sperwerlaan liep, hoorde de eigenaar van de winkel schreeuwen en ging achter de 24- jarige verdachte uit Amerongen aan. Tijdens de achtervolging werd de agent geslagen met een tas waardoor hij aan zijn hoofd gewond raakte. De agent bleef de verdachte achtervolgen waardoor hij de 24- jarige man alsnog kon aanhouden op de Merellaan. De politie, die ter plaatse kwam, heeft de man aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

De tweede verdachte, een 22- jarige man uit Leersum, is om 20.00 uur door de politie herkend en aangehouden op de Soestdijkseweg. De twee verdachten hebben, na verhoor, bekend de overval gepleegd te hebben.

Winkeldiefstal

ZEIST- Op woensdagmiddag omstreeks 16.30 uur zijn twee vrouwen uit Amsterdam aangehouden op de Antonlaan op verdenking van winkeldiefstal.

Een getuige had gemeld dat de twee vrouwen, van 22 en 48 jaar oud, diverse keren naar hun auto liepen om vervolgens in de kofferbak goederen te deponeren. De politie kwam ter plaatse en sprak de vrouwen aan. Hen werd verzocht de kofferbak open te maken. Hierin lagen verschillende goederen zonder verpakking. Deze goederen bleken afkomstig te zijn van een winkel in Zeist. De twee vrouwen zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. In hun auto zaten nog twee honden, die door de politie naar het asiel zijn gebracht. Op het bureau is proces- verbaal opgemaakt