PRICEWATERHOUSECOOPERS

Voorzitterswisseling PricewaterhouseCoopers

Voorzitterswisseling PricewaterhouseCoopers

Voorzitter Willem Bröcker van de Raad van Bestuur van PricewaterhouseCoopers wordt de nieuwe Managing Partner-Global Markets van de wereldwijde organisatie van PwC. Jos Nijhuis, thans vice-voorzitter, is voorgedragen als opvolger van Bröcker.

Willem Bröcker is door de nieuwe CEO van de internationale organisatie, Sam DiPiazza, gevraagd om in het Global Leadership Team de functie van Managing Partner-Global Markets op zich te nemen. In zijn nieuwe functie zal Willem Bröcker verantwoordelijk zijn voor alle markt activiteiten van de internationale organisatie, inclusief de Lines of Service, Industries en Regios. Bröcker zal kantoor blijven houden op het kantoor van PricewaterhouseCoopers aan Prins Bernhardplein in Amsterdam. Naast New York zal een deel van de internationale organisatie hier gevestigd worden.

Willem Bröcker: Ik vind het een grote uitdaging om als Managing Partner-Global Markets van de wereldwijde organisatie sturing te geven aan onze activiteiten op de vele verschillende markten waarin wij opereren. In al de markten zijn onderwerpen als kwaliteit, integriteit en innovatie essentieel. En juist in deze tijd waarin o.a. de rol van de externe accountants onderwerp van een maatschappelijke discussie is.

Jos Nijhuis, de huidige vice-voorzitter van de Raad van Bestuur, is voorgedragen als opvolger. Zijn formele benoeming tot voorzitter van de Raad van Bestuur vindt plaats op 19 april a.s.

Jos Nijhuis is sinds 1980, waarvan sinds 1989 als partner, aan PricewaterhouseCoopers verbonden. Hij is als accountant o.a. verantwoordelijk voor de bediening van een aantal grote cliënten. Nijhuis vervult daarnaast verschillende functies binnen de nationale en internationale organisatie van PricewaterhouseCoopers. Zo is hij verantwoordelijk voor de Nederlandse Corporate Finance & Recovery praktijk en lid van het Europese en wereldwijde management van deze groep.

Jos Nijhuis: Het is een uitdagende tijd om nu voorzitter te worden van de Nederlandse PricewaterhouseCoopers-organisatie. Ik weet mij daarbij gesteund door een sterke organisatie die over veel kwaliteit en professionaliteit beschikt om ook nu te kunnen excelleren en onze cliënten op een uitstekende wijze van dienst te kunnen zijn.