Ingezonden persbericht

LYCOS BIEDT TELEFONIE

Haarlem, 31 januari - Lycos biedt vanaf vandaag zijn gebruikers de mogelijkheid om via de Lycos website (http://pilmo.lycos.nl) naar gewone telefoons in de hele wereld te bellen. 'Wij zijn trots dat wij als eerste portal in Nederland kwalitatief hoogwaardige telefoniediensten over het internet kunnen aanbieden. Het gaat hierbij om een dienst met een hoge toegevoegde waarde voor onze gebruikers', aldus Sabine Wagemakers, Marketing manager van Lycos Nederland. 'Lycos gebruikt Nederland als proeftuin. Blijkt Lycos Pilmo hier zo succesvol als wij geloven, dan volgt een uitrol van deze nieuwe dienst naar de andere landen in Europa'.

Lycos gebruikers met een PC met geluidskaart kunnen nu heel Nederland bellen tegen lokaal tarief (¤ 0,03 per minuut) en de 20 meest gebelde landen (heel West Europa, de Verenigde Staten, Canada en Australië) voor ¤ 0,04 per minuut. Voor de rest van de wereld berekent Lycos tarieven die gemiddeld 25% lager liggen dan de goedkoopste tarieven van andere telefoonoperators. Lycos biedt deze nieuwe dienst aan onder de merknaam Lycos Pilmo. Er zijn twee varianten: prepaid en op abonnementsbasis.

Lycos Pilmo Gold
Een abonnement op Lycos Pilmo Gold maakt van iedere PC een echte telefoon. Vanaf zijn of haar PC kan de gebruiker niet alleen goedkoop met de hele wereld bellen, maar ook vanaf iedere telefoon ter wereld gebeld worden met behulp van een persoonlijk Pilmo telefoonnummer. Ook wanneer hij of zij op dat moment aan het internetten is. Voor iedereen die over een breedbandverbinding beschikt biedt Pilmo Gold derhalve een volwaardig en kostenvriendelijk PC alternatief voor een vaste telefoonaansluiting. Pilmo Goldgebruikers betalen naast de eenmalige aansluitkosten maandelijks EUR 8,45. Om de introductie van deze nieuwe dienst te vieren biedt Lycos de eerste drie maanden een korting van 50% op de maandelijkse abonnementskosten.
Binnen dit abonnement heeft de gebruiker de beschikking over een gratis voicemaildienst. Op het moment dat de PC niet online of in gesprek is wordt de beller automatisch doorgeschakeld. Ingesproken berichten worden als een bijlage bij een email aan de gebruiker verstuurd.

Lycos Pilmo Blue
PC bezitters die alleen willen bellen kunnen kiezen voor Lycos Pilmo Blue dat vier verschillende prepaid pakketten kent: ¤ 10, ¤ 25, ¤ 50 en ¤ 100. Bellen via de PC wordt gemakkelijker met een headset of een PC hoorn. Gedurende de introductie biedt Lycos zo'n PC hoorn aan met daarbij een gratis Blue pakket ter waarde van ¤ 10.

Lycos Europe is pan-Europees aanwezig met lokale websites in 12 landen - België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Nederland, Noorwegen, Rusland, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Over Lycos Nederland
Lycos Netherlands BV - onderdeel van Lycos Europe NV - is sinds september 1997 in Nederland actief en één van de meest bezochte Nederlandse online bestemmingen. Lycos Network Nederland bestaat uit; Lycos.nl -de persoonlijke Internetgids-, Tripod.lycos.nl -Europa's grootste online community- en Hotbot.lycos.nl -de precisie zoekmachine van Lycos.


---