Ingezonden persbericht


Persbericht

Autodesk introduceert innovatieve 3D ontwerpsoftware Inventor Series

Autodesk Inventor en Autodesk Mechanical Desktop in één pakket

Rotterdam, 31 januari 2002 Autodesk, leverancier van ontwerpsoftware en digitale content, introduceert Autodesk Inventor Series, een verzameling applicaties voor ontwerpen in 2D en 3D voor de werktuigbouw. Dit pakket biedt de gebruikers alle functionaliteit van Autodesk Mechanical Desktop en tegelijkertijd alle voordelen van het 3D ontwerp systeem Inventor. Naast de 3D software bevat het pakket ook de functionaliteit van AutoCAD en AutoCAD Mechanical.

Dankzij de 3D ontwerp- en visualiseringsmogelijkheden van Autodesk Inventor kunnen productiebedrijven de productiecyclus verkorten, het bouwen van prototypen achterwege laten en nog gemakkelijker digitale ontwerpgegevens delen, ook met partijen buiten het eigen bedrijf. Autodesk Inventor Series is een 3D ontwerpsysteem dat vrijwel meteen vruchten afwerpt.

Autodesk Inventor Series biedt productiebedrijven bovendien een eenvoudige en kosteneffectieve manier om geleidelijk over te stappen op de meest innovatieve 3D ontwerptechnologie van dit moment, terwijl gewoon met het huidige AutoCAD-systeem kan worden doorgewerkt.

"Inventor heeft bewezen zeer gebruikersvriendelijk te zijn. Mijn collega die zelfs nog nooit op een PC had gewerkt, leerde in een record tempo hoe hij het programma kon gebruiken", zegt Johan Luyck, Electronical Projects supervisor bij John Gille Co.

John Gille Co. is een Belgisch bedrijf dat spelautomaten ontwerpt en fabriceert. Alle spelmachines moesten in een korte tijdspanne worden aangepast om euro muntstukken te accepteren. "De automatiseringskit voor ons tafelvoetbalspel was klaar voor de introductie van de euro. We hadden die klus nooit op tijd geklaard zonder Inventor", aldus Luyck. Ontwerpen in 3D met Autodesk Inventor belangrijkste voordelen Klanten kunnen dankzij het intuïtieve workflow-proces, de vereenvoudigde gebruikersinterface en het uitgebreide help- en supportsysteem binnen één dag aan de slag met Autodesk Inventor. Daarnaast staat dit moderne 3D ontwerpsysteem garant voor een nog betere visualisering van ontwerpen, voor het geautomatiseerd genereren van technische tekeningen en een verkorte engineering-cyclus.

Autodesk Inventor combineert de mogelijkheden van 2D met de kracht van 3D en ondersteunt de DWG-standaard voor de volle honderd procent. Mede dankzij de innovatieve Adaptive Technologie presteert Autodesk Inventor uitzonderlijk goed bij het ontwerpen van complexe samenstellingen, wat vooral voor werktuigbouwkundigen een groot voordeel is. Daarnaast ondersteunt het Autodesk Inventor-platform het gedeeld gebruik van ontwerpgegevens binnen de gehele ontwerpketen; hierdoor kunnen klanten hun bedrijfsprocessen verbeteren en schaalvoordelen realiseren.

Autodesk Inventor Series wordt geleverd met de nieuwste versie van Autodesk Inventor (v5.3) en met ShapeManager, de speciaal ontworpen modeling kernel van Autodesk. Verbeterd zijn onder meer de performance, het proces van tekeningen genereren, de uitwisseling van gegevens en de Application Programming Interfaces (API s). Beschikbaarheid
Autodesk Inventor Series is nu verkrijgbaar bij de Autodesk Authorised Reseller en via het Autodesk Subscription programma. Voor meer informatie www.autodesk.nl/inventorseries

Autodesk
Autodesk is 's werelds belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content voor architectonische ontwerpen, landontwikkeling, werktuigbouwkundige ontwerpen, utiliteitsbouw, telecommunicatie en media en entertainment. Autodesk levert ontwerpsoftware en internetportaaldiensten, draadloze ontwikkelplatforms en 'point-of-location'-applicaties, waarmee gebruikers hun productiviteit kunnen verhogen dankzij de kracht van de digitale ontwerpomgeving.

Autodesk is één van de grootste softwarebedrijven ter wereld met vier miljoen gebruikers in 150 landen. Meer informatie is te vinden op www.autodesk.nl. Informatie over de producten van Discreet, een divisie van Autodesk die software ontwikkelt voor onder andere film- en videoproductie en het maken van computergames, is te vinden op www.discreet.com. Het Autodesk-aandeel is genoteerd aan de NASDAQ onder het symbool ADSK. Opmerking voor de redactie

Neem voor meer informatie of illustratiemateriaal contact op met: Autodesk Benelux
Swetlana Westermeijer
Tel.: 010 288 50 32
GSM: 06 22 695 697
e-mail: swetlana.westermeijer@autodesk.com

Potters PR
Monique Potters / Anne-Marie Brouwer
Tel.: 0345 501595
GSM: 06 28 889 632
e-mail: monique@potterspr.nl