Gemeente Rijswijk

Gemeenteberichten
31 januari 2001

* Agenda Raadscommissies
ABA
VVCS
Middelen
OSZW
VROW
* Wet op de Ruimtelijke Ordening
* Gemeente Rijswijk huldigt brandweermannen steekincident * Vergunning Verordening kinderopvang Rijswijk * Bekendmaking van Raadsbesluiten
* Verkeersspreekuur op 7 februari
* Rijswijk renoveert riolering in Lindelaan
* Wet Milieubeheer
* Verkeersplan Den Haag
* Museum Rijswijk
* Masterplan Oud Rijswijk
* Bouwaanvraag
* Bouwvergunningen
* Aanvraag kapvergunningen
* Verleende kapvergunningen

Agenda Raadscommissies

Vergadering van de commissies Middelen (MID), Onderwijs, Sociale Zaken, Zorg en Welzijn (OSZW) op maandag 4 februari 2002 en van de commissies Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden (ABA), Verkeer en Vervoer, Cultuur en Sport (VVCS) en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Wijkbeheer (VROW) op dinsdag 5 februari 2002. De vergaderingen vinden plaats in het gemeentehuis van Rijswijk, Generaal Spoorlaan 2.
De vergadering van de commissie ABA begint om 18.30 uur. De overige commissies beginnen om 20.00 uur.
Tijdens de openbare vergadering van bovengenoemde commissies kunnen bezoekers over een op de agenda geplaatst punt inspreken. Dit kan direct aan het begin van de vergadering, danwel onmiddellijk voorafgaande aan de behandeling van het agendapunt. Men dient dit wel voorafgaande aan de vergadering aan de dienstdoende bode kenbaar te maken. Onder voorbehoud van aanvullingen en/of wijzigingen komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Commissie ABA - 5 februari 2002
Aanvang 18.30 uur
1. Ingekomen stukken en mededelingen.
2. Vaststelling van de notulen van de openbare vergadering van 8 januari 2002.
3. Vaststelling van de notulen van de openbare gecombineerde raadsbrede vergadering van 10 januari 2002. 4. Aangelegenheden betreffende de Politie:
a. Mededelingen;
b. Vragen.
5. Aangelegenheden betreffende de Brandweer:
a. Mededelingen;
b. Vragen.
6. Aangelegenheden betreffende Communicatie:
a. Mededelingen;
b. Vragen.
7. Voorstel wijziging gemeenschappelijke regeling Stadsgewest Haaglanden.
8. Conceptantwoord aan de gemeente Nijefurd inzake motie postagentschappen.
9. Rondvraag.

.

Commissie VVCS - 5 februari 2002
Aanvang 20.00 uur
1. Ingekomen stukken en mededelingen.
2. Vaststelling van de notulen van de openbare vergadering van 3 december 2001.
3. Vaststelling van de notulen van de openbare gecombineerde raadsbrede vergadering van 10 januari 2002. 4. Stand van zaken zwembad.
5. Voorstel inzake verbeteren oversteekbaarheid Huis te Landelaan 6. Voorstel inzake nota parkeervoorzieningen voor gehandicapten. 7. Voorstel inzake vervangen VRI Lindelaan - Jozef Israëlslaan en vervanging regeltoestel Acacialaan - Haagweg. 8. Voorontwerp Verkeers- en Vervoersplan Rijswijk 2000 - 2010 (Beleidsnota en Analysenota)
9. Voorstel inzake verkeersveiligheid Admiraal Helfrichsingel. 10. Voorstel inzake fietspad Van Vredenburchweg. 11. Conceptantwoord aan Buurtschap Oud Rijswijk inzake belanghebbende parkeren.
12. Rondvraag.

.

Commissie Middelen - 4 februari 2002
Aanvang 20.00 uur
1. Ingekomen stukken en mededelingen.
2. Vaststelling van de notulen van de openbare vergadering van 7 januari 2002.
3. Vaststelling van de notulen van de openbare gecombineerde raadsbrede vergadering van 10 januari 2002
4. Informatisering & Automatisering.
5. Voorstel inzake aanschaf Document Management Systeem. 6. Voorstel inzake verkoop perceel grond Huis te Landelaan/hoek van Vredenburchweg aan het Nederlandse Rode Kruis ter realisatie van een Mappo Mondo huis
7. Planning en control.
8. Huisvesting.
9. Voorstel inzake huisvesting gemeentelijk bestuursapparaat. 10. Euro.
- Eindrapportage invoering Euro
11. Rondvraag

.

Commissie OSZW - 4 februari 2002
Aanvang 20.00 uur
1. Ingekomen stukken en mededelingen.
2. Vaststelling van de notulen van de openbare vergadering van 7 januari 2002.
3. Vaststelling van de notulen van de openbare gecombineerde raadsbrede vergadering van 10 januari 2002. 4. Voorstel inzake "brede welzijnsorganisatie". 5. Welzijn.
6. Onderwijs.
7. Voorstel inzake vervanging informatiesysteem Sociale Zaken. 8. Sociale Zaken.
9. Voorstel inzake subsidiëring Stichting RIO Voorzorg in 2002. 10. Zorg.
11. Rondvraag.

.

Commissie VROW - 5 februari 2002
Aanvang 20.00 uur
1. Ingekomen stukken en mededelingen.
2. Vaststelling van de notulen van de openbare vergadering van 8 januari 2002.
3. Vaststelling van de notulen van de openbare gecombineerde raadsbrede vergadering van 10 januari 2002
4. Voorstel inzake aanbrengen beschoeiingen Wilhelminapark. 5. Voorstel inzake Masterplan Oud Rijswijk.
6. Stand van zaken bouwplannen:
7. Rondvraag.

.

Wet op de Ruimtelijke Ordening

De burgemeester van de gemeente Rijswijk brengt ter openbare kennis dat door M.P. van der Waard, een aanvraag om een vrijstelling van het bestemmingsplan is ingediend voor het vergroten van een serre op het perceel plaatselijk bekend Jacob van Offwegenlaan 23-25 kadastraal bekend gemeente Rijswijk sectie D nummer 5317. Het bouwplan is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan: Herziening Te Werve Oost.
Aangezien het hier een bouwwerk van beperkte omvang betreft overwegen burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan met toepassing van artikel 19.3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

De bouw- en situatietekeningen liggen met ingang van 31 januari 2002 14 dagen, gedurende de openingstijden van 08.30 tot 12.00 uur, ter inzage bij de afdeling V&H, sectie Bouw- & Woningtoezicht, kamer 009, De Bruyn Kopsstraat 4, alhier.
Gedurende deze termijn kan een ieder tegen het verlenen van de vrijstelling schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders.

.

Gemeente Rijswijk huldigt brandweermannen steekincident

De gemeente Rijswijk heeft afgelopen week de brandweermannen gehuldigd, die op 10 januari jl. de verdachte van een drievoudige steekpartij in Rijswijk wisten te overmeesteren. De huldiging door burgemeester Van der Wel vond plaatst in de raadzaal. De drie slachtoffers van de ernstige steekpartij waren voldoende hersteld om de huldiging bij te wonen.

huldiging2.jpg (26628 bytes) De brandweermannen van het brandweerkorps Den Haag waren toevallig getuigen van de steekpartij op de kruising van het Hendrik Ravesteijnplein/Burgemeester Elsenlaan waarbij een HTM-buschauffeur en twee passanten werden neergestoken. De brandweermannen wisten de met een mes gewapende verdachte te overmeesteren en in bedwang te houden totdat de politie arriveerde. Door de bijzonder moedige actie van de brandweermannen is meer leed voorkomen.

De zes brandweerlieden, te weten: H. Brands, J. van der Does, R. van der Laan, A. van Rhijn, R. van Rooijen en K. van de Schilde, werden in de raadzaal van Rijswijk toegesproken door de burgemeester van Rijswijk, mw. G.W. van der Wel-Markerink. Zij benadrukte in haar toespraak het onbaatzuchtige optreden van de brandweerlieden. Naast een boeket bloemen ontving iedere brandweerman een op naam gesteld schildje voorzien van een ingegraveerde tekst waarin wordt bedankt voor het heldhaftige optreden.
Vertegenwoordigers van diverse betrokken instanties zoals onder meer Bureau Slachtofferhulp, Politie Haaglanden, Vervoersmaatschappij HTM en supermarkt Hoogvliet waren aanwezig bij de huldiging.

.

Vergunning verordening kinderopvang Rijswijk

Burgemeester en wethouders brengen ter openbare kennis dat zij aan de Stichting KinderOpvang Nederland een vergunning als bedoeld in artikel 2 van de Verordening Kinderopvang Rijswijk hebben verleend voor het openstellen en houden van een uitbreiding van het kindercentrum voor hele dagopvang `de Blauwe Rups' aan de Karel Doormanlaan 157e te Rijswijk.

De vergunning ligt met ingang van 31 januari 2002 gedurende zes weken op werkdagen van 8.30 tot 14.00 uur ter inzage bij de sectie Communicatie (kamer 77) van de gemeente Rijswijk, Generaal Spoorlaan 2.

Belanghebbenden kunnen gedurende deze termijn tegen de vergunning bezwaar indienen. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.

.

Bekendmaking van Raadsbesluiten

Burgemeester en wethouders van Rijswijk delen het volgende mede.

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 29 januari 2002 besloten tot :

-

Wijziging van de Verordening Hoorcommissie Ruimtelijke Plannen.

treedt in werking met ingang van 1 februari 2002.

Bovengenoemde besluit is bekendgemaakt op 31 januari 2002 door opneming in de losbladige verordeningenverzameling; deze verzameling is kosteloos in te zien bij de sectie Communicatie in het stadhuis, Generaal Spoorlaan 2, alhier. De sectie, alwaar ook een afschrift van het besluit tegen betaling verkrijgbaar is, is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 14.00 uur.

.

Verkeersspreekuur op 7 februari

Op donderdag 7 februari 2002 wordt van 16.00 tot 17.30 uur een verkeersspreekuur gehouden. Het spreekuur vindt plaats in het gemeentehuis, Generaal Spoorlaan 2.
Het spreekuur is bedoeld om een ieder met klachten, vragen en wensen op verkeersgebied 15 minuten de gelegenheid te bieden deze rechtstreeks aan de betrokken ambtenaren voor te leggen. Indien u gebruik wenst te maken van het verkeersspreekuur kunt u een afspraak maken via het secretariaat van de Verkeerscommissie, telefoon 070-395 93 65.

.

Moderne methode verkoomt ernstige overlast
RIJSWIJK RENOVEERT RIOLERING IN LINDELAAN

De komende zes weken wordt het riool onder de circa één kilometer lange Lindelaan in Rijswijk geheel gerenoveerd. Door de zogenoemde "kousmethode" toe te passen wordt ernstige verkeershinder, overlast en ergernis voorkomen. Ook tijdrovende graafwerkzaamheden blijven achterwege. Vanuit drie inbrengpunten wordt in het oude riool een geheel nieuwe kunststof leiding aangebracht. Deze methode van werken is vier maal sneller dan de conventionele werkwijze waarbij het wegdek wordt opengebroken. Het is voor de eerste keer dat op zo'n grote schaal deze methode wordt toegepast in Rijswijk.

Tijdens inspecties is gebleken dat de riolering onder de Lindelaan op diverse plaatsen lekkages vertoont. Ter plaatse kunnen hierdoor verzakkingen in het wegdek optreden. De riolering onder de Lindelaan stamt voor een deel nog uit de dertiger jaren. Andere delen zijn aangelegd in 1952 en in 1968. Op maandag 4 februari aanstaande begint de gemeente met de renovatie van het hele riool onder de Lindelaan. Vanuit drie putten zal een kunststof kous in het oude riool worden aangebracht, waardoor een geheel nieuwe kunststof leiding ontstaat die volledig bestand is tegen chemische stoffen. De kunststofleiding heeft een wanddikte van vier mm die er voor zorgt dat het riool weer voldoet aan de constructieve eisen.
De werkzaamheden worden in drie delen uitgevoerd. Elk onderdeel duurt circa twee weken.
Het werk gaat van start bij de inspectieput op de Lindelaan ter hoogte van de Esdoornstraat. Aangezien deze inbrengput zich op de rijbaan bevindt, ondervindt het verkeer hier enige overlast. Het verkeer wordt met behulp van een tijdelijk verkeerslicht ter plaatse over één rijbaan geleid.
Na twee weken verplaatst het werk zich naar de kruising van de Rembrandtkade met de Lindelaan. Op deze plaats kan zodanig worden gewerkt dat het verkeer hier vrijwel geen hinder ondervindt van de werkzaamheden.
Het laatste inbrengpunt bevindt zich in de Jan van Polanenstraat. Tijdens de werkzaamheden zal de Jan van Polanenstraat voor alle verkeer worden afgesloten. Het verkeer op de Lindelaan ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden aangezien het riool zich hier onder het trottoir langs de winkels bevindt. Bewoners en bezoekers van de winkels zullen gedurende twee weken wel met enige overlast rekening moeten houden. De woningen en de winkels blijven te allen tijde toegankelijk. Wel zullen hier tijdelijke voorzieningen worden getroffen voor de afvoer van afvalwater vanuit de woningen en winkels gedurende de werkzaamheden.

De bewoners en winkeliers langs de Lindelaan worden per riooltraject door de aannemer schriftelijk geïnformeerd over de exacte aanvangsdatum van de werkzaamheden.

Klik hier voor een filmpje over de methode.

.

Wet milieubeheer

Ontwerpbeschikking / Wet Milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat zij voornemens zijn positief te beschikken op de aanvraag om vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor de volgende inrichting:

Zuiderweg 30, op naam van Transverko BV, een aanvraag om vergunning voor het oprichten en in werking hebben van een aannemings- en transportbedrijf. Het betreft een reeds bestaande inrichting waarvan de lopende vergunning op grond van de Afvalstoffenwet is vervallen en die thans onder de werking van de Wet milieubeheer valt.

Ter bescherming van het milieu zijn aan bovengenoemde vergunning diverse voorschriften en/of beperkingen verbonden.

De beschikking ligt vanaf heden gedurende 4 weken (tot en met 28 februari 2002) ter inzage bij de afdeling Vergunning en Handhaving, sectie Milieu en APV van de Dienst Grondgebiedzaken, gevestigd aan de De Bruijn Kopsstraat 4 te Rijswijk, op alle werkdagen geopend van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Bovendien liggen de stukken gedurende deze termijn iedere maandagavond ter inzage in de Brandweerkazerne, Jacob van Offwegenlaan 55 van 17.00 tot 20.00 uur.

Schriftelijke bedenkingen kunnen tot genoemde datum door een ieder worden gezonden aan het College van Burgemeester en wethouders, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Ook kunnen in deze periode mondelinge bedenkingen worden ingediend na telefonische afspraak via 070 39 59 870.
Degene die bedenkingen indient kan aan het college verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

.

Verkeersplan Den Haag

De gemeente Den Haag heeft een nieuw Verkeersplan opgesteld: 'Verkeersbeleid tot 2010, naar een integrale aanpak van verkeer en stedelijke ontwikkeling in Den Haag'.
Een aantal wegen en fietspaden in Den Haag loopt door in Rijswijk. Automobilisten die in Den Haag wonen, werken of winkelen gebruiken voor een deel ook het wegennet van Rijswijk om de autosnelwegen A4 en A13 te kunnen bereiken. Zo zijn er meer raakvlakken tussen verkeer en vervoer in Den Haag en in Rijswijk. Een verkeersplan voor Den Haag kan dan ook van invloed zijn op de verkeerssituatie in Rijswijk.

De gemeente Rijswijk legt daarom het Haagse verkeersplan ter visie, zodat u uw mening over dit plan kunt geven. U kunt reageren tot en met vrijdag 22 februari 2002. Uw inbreng wordt betrokken bij het opstellen van de reactie op dit plan van de gemeente Rijswijk naar de gemeente Den Haag.

U kunt uw reactie per brief toesturen aan het College van B&W van Rijswijk, t.a.v. de Dienst Grondgebiedzaken, ir. P. Kroon, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.
Het plan ligt ter inzage van donderdag 31 januari tot en met vrijdag 22 februari 2002 bij de sectie Communicatie in het Stadhuis, Generaal Spoorlaan 2, kamer 77 op de begane grond. De sectie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur en 14.00 uur.

U kunt een exemplaar van het Verkeersplan bestellen bij het Gemeentelijk Informatiecentrum van Den Haag; Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag, of afhalen bij het Informatiecentrum, Spui 70, Den Haag, telefoon 070-353 37 77. Een exemplaar van het Verkeersplan kost ¤ 11,34.

.

Museum Rijswijk

Van 19 januari tot en met 17 februari 2002 is in het Museum Rijswijk de tentoonstelling te zien 'Thuis'.
Op deze expositie is werk te zien van vier fotografen die in hun foto's trachten te verbeelden wat voor hen het begrip 'thuis' betekent.

'Thuis' betekent voor de meeste mensen niet alleen de eigen woonplaats of het land waarin men woont, maar vooral ook het huis waarin men woont met alle spullen waaraan men gehecht is. Voor allochtone Nederlanders is 'thuis' waarschijnlijk moeilijker te omschrijven. Is het de plaats waar zij nu wonen of leven of is het de stad of het dorp in hun land van herkomst en het leven dat zij daar hebben achtergelaten.

De tentoonstelling is georganiseerd door de Stichting UR. Deze stichting tracht het werk van vooral allochtone kunstenaars in Nederland een bredere bekendheid te geven. Stichting UR vroeg vier fotografen hun eigen beeld van 'thuis' in foto's vast te leggen. Thuis heeft voor iedereen een persoonlijke betekenis, die sterk wordt bepaald door bijvoorbeeld de plaats waar men is opgegroeid of door gebeurtenissen die een vertrek uit uit geboorteplaats of land noodzakelijk maakten. Daarom zijn voor deze tentoonstelling fotografen geselecteerd met verschillende achtergronden en uit vier verschillende landen.

De foto's van Kresimir Bobovec illustreren zijn worsteling om een positie te vinden tussen verschillende culturen. Hij is bij wijze van spreken wel uit Kroatië vertrokken maar nog niet in Nederland aangekomen. Voor de expositie maakt hij tien grote doeken waarop allerlei fragmenten van oudere foto's (onder meer uit Kroatië), die met de computer zijn bewerkt en gemanipuleerd, zijn geplakt.

De foto's van Angèle Etoundi Essamba zijn doorgaans op groot formaat, haarscherp en, als ze kleur gebruikt, in felle kleuren. In de keuze van haar onderwerpen staat zij met een been in Kameroen en een been in het westen. Haar foto's zijn 'kosmopolitisch' in de zin dat zij het beste uit twee culturen met elkaar weet te verbinden.

Reza Tahami uit Iran maakt in zijn werk geen keuzes voor plaats of tijd. Op de expositie laat hij weerspiegelingen zien, universele beelden die overal gemaakt kunnen zijn omdat de weerspiegeling in water overal dezelfde is.

Lidy Seinen is de enige deelnemer uit Nederland. Zij onderzoekt als geen ander de geboortegrond en tracht in haar werk de Nederlandse betekenis van het begrip 'thuis' op alle mogelijke manieren te verkennen en in beelden vast te leggen.

De tentoonstelling 'Thuis' wordt begeleid door een catalogus met dezelfde titel. De inleidende tekst is van drs. W.P.C. van der Ende; hij schreef ook de vier kunstenaarsportetten, die worden geïllustreerd met foto's van de betreffende kunstenaars.

Openingstijden:
dinsdag t/m vrijdag en zondag van 14.00-17.00 uur, zaterdag van 11.00-17.00 uur, maandag gesloten.

.

Masterplan Oud Rijswijk

Op 21 januari jl. werd in de Oude Kerk van Rijswijk het masterplan Oud Rijswijk gepresenteerd.
Het Masterplan is de uitkomst van ruim tien jaar praten en denken, en zal definitieve standpunten geven voor de verdere ontwikkeling voor Oud Rijswijk. De bijeenkomst werd druk bezocht. Van de bijeenkomst wordt een verslag gemaakt. Een ieder die de bijeenkomst niet heeft kunnen bijwonen, maar toch graag op de hoogte wil blijven van de verdere ontwikkelingen in Oud Rijswijk kan zich opgeven voor toezending van dit verslag. Eén telefoontje naar de sectie Communicatie van de gemeente is voldoende. Het telefoonnummer is: 3959863.

Op verzoek van een bezoekster aan de informatieavond in de Oude Kerk vermelden wij dat iemand de verkeerde damesjas heeft meegenomen. Het gaat om een zwarte lange lakjas voorzien van drukknoopsluiting. Mocht iemand per ongeluk de verkeerde jas hebben meegenomen, dan is het verzoek dit even te melden op nummer 070 3959686.

.

Bouwaanvraag

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat de volgende bouwaanvraag is ontvangen:

* het wijzigen van een verleende bouwvergunning voor het vergroten van 2 woningen middels een dakopbouw te: Mauritslaan 32 A + 32 B; ingediend: 15-01-2002

.

Bouwvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat, met ingang van 31 januari 2002 voor een ieder bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Rijswijk, De Bruyn Kopsstraat 4, iedere werkdag geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur, de volgende bouwvergunning ter inzage ligt:
* het vergroten van een winkel aan de Minister Talmalaan 1a, verleend en verzonden: 25 januari 2002

Iedere belanghebbende is tot uiterlijk zes weken na de datum van verzending gerechtigd tegen een bouwvergunning bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.

.

Aanvraag kapvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat de volgende kapvergunningen zijn aangevraagd:

* Jaagpad 5c (Volkstuinvereniging Lommerrijck) 3 berken wegens schaduwwerking
Aangevraagd door D. Knoester namens VTV Lommerrijck
* Sir Winston Churchilllaan (voormalige Schön-locatie) 3 esdoorns, 1 linde, 3 populieren, 1 wilg, 1 ceder en 3 platanen wegens het bouwrijp maken van het terrein
Aangevraagd door HD Projectrealisatie B.V. namens Bouwfonds Wonen B.V.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningen en Handhaving, iedere werkdag bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur onder telefoonnummer 395.92.74

.

Verleende kapvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat de volgende kapvergunningen zijn verleend:

Per 31 januari 2002:

* Mr. Le Poolestraat / Dr. Arïensstraat (binnentuin)
1 eik, 1 meidoorn en 2 lijsterbessen wegens te dichte stand op de gevel

* Bunchestraat 26

1 wilg wegens te dichte stand op de gevel
* Minister van Houtenlaan
4 sierappels, 4 sierkersen, 1 wilg, 1 meidoorn, 13 grove dennen, 1 hemelboom, 1 ceder en 2000 m2 gemengd bosplantsoen wegens de aanleg van een parkeerterrein
Er wordt een herplantplicht opgelegd voor 65 bomen op grond van artikel 4.5.8. van de APV

* Promenadegebied:Herenstraat tussen de nrs. 46a en 88, Kerkstraat tussen de nrs. 1 en 21
6 platanen en 1 robinia wegens de herinrichting van het promenadegebied.
Tevens worden er 7 bomen verwijderd waar geen kapvergunning voor nodig is vanwege de geringe omvang van de stam. Er wordt een herplantplicht opgelegd voor 20 bomen op grond van artikel 4.5.8.van de APV

* Hendrik Ravesteijnplein
3 iepen wegens de herinrichting
Er wordt een herplantplicht opgelegd voor 30 bomen op grond van artikel 4.5.8. van de APV

Deze kapvergunningen liggen vanaf de datum van verlening gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, De Bruyn Kopsstraat 4.

Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden (personen die zicht op de boom hebben) tegen het verlenen van de kapvergunning een gemotiveerd schriftelijk bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders. Voor nadere informatie kunt u iedere werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur contact opnemen via telefoonnummer 395.92.74

.



Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.