Persberichten politie Rivierenland

---

Donderdag, 31 januari 2002

---

Afdeling Bijzondere Wetten gaat verhuizen
ZEVENAAR/ELST/HUISSEN - Met ingang van 3 februari werkt de afdeling Bijzondere Wetten van het district Rivierenland (die onder meer verantwoordelijk is voor de afgifte van jachtaktes en verloven voor het voorhanden hebben van vuurwapens) vanuit het bureau Huissen aan de Huismanstraat 23. De afdeling is bereikbaar via het telefoonnummer 0900-8844. Bezoek is alleen mogelijk na telefonische afspraak. De verhuizing is een gevolg van de vorming van het district Rivierenland in juni 2001. Tot dat moment hadden de voormalige districten Over-Betuwe en De Liemers een eigen afdeling die werkten vanuit respectievelijk het voormalig districtsbureau Over-Betuwe aan de Schubertstraat in Elst en het bureau in Zevenaar. Met ingang van 3 februari is aan deze situatie een einde gekomen en werkt de afdeling vanuit Huissen.

Parkeercontrole
ZEVENAAR - Bij een parkeercontrole in het centrum van Zevenaar zijn op 30 januari `s middags tien bekeuringen uitgedeeld.

Gestolen vrachtwagen aangetroffen
WESTERVOORT - Op 30 januari werd er rond 11.55 uur melding gemaakt van het feit dat er op een parkeerplaats aan de Dorpsstraat te Westervoort een vrachtauto met draaiende motor stond zonder chauffeur. Deze vrachtwagen zou daar al geruime tijd staan. Bij het ter plaatse komen van de collega's bleek dat de draden doorverbonden waren. De collega's vermoedden toen dat de vrachtwagen gestolen was. Uit nader onderzoek is gebleken dat de vrachtauto gestolen is in de avond van 29 januari in de omgeving van Gorinchem. De politie heeft de vrachtauto veiliggesteld voor sporenonderzoek en heeft de zaak in behandeling.

Aanhouding van gezochte persoon
DUIVEN - In de nacht van 30 op 31 januari kwam er een melding door dat er zich op het industrieterrein te Duiven een aantal personen zich verdacht ophielden. Het kenteken werd doorgegeven en de auto werd even later op de rijksweg A12 ter hoogte van De Klomp staande gehouden door de medewerkers van de politie. De bestuurder van de auto bleek gezocht te worden door de politie Kennemerland (Haarlem) als verdachte van diefstal cq. verduistering en werd ter plekke aangehouden. De anderen konden doorrijden.

Hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld
GENDT - Op 30 januari heeft de politie rond 13.00 uur een inval gedaan in een woning aan de Schepenenstraat te Gendt. In de woning was een hennepkwekerij gevestigd.
In totaal werden een 99 tal planten in beslaggenomen en de gehele kwekerij ontmanteld. Daarbij werden onder meer negen assimilatielampen inbeslaggenomen.
De 39-jarige bewoner is aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl