Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Clinical Gateway levert geconsolideerde patiëntgegevens

New Era of Networks Clinical Gateway combineert gegevens uit uiteenlopende informatiesystemen van medisch specialisten; New Era of Networks HIPAA Studio converteert interne gegevens naar HIPAA standaard voor EDI.

Maarssen, 31 januari 2002 - Sybase introduceert de New Era of Networks Clinical Gateway. Daarmee kunnen patiëntgegevens uit de verschillende informatiesystemen van ziekenhuisafdelingen worden opgevraagd. De gegevens zijn via een standaard webbrowser op ieder moment en vanaf iedere plaats als eenheid toegankelijk. Welke gegevens moeten worden getoond en de manier waarop die moeten worden weergegeven kan door iedere individuele gebruiker zelf worden gedefinieerd.

Tegelijkertijd introduceert Sybase New Era of Networks HIPAA Studio. Het betreft een serie softwaretools waarmee interne ziekenhuisinformatie wordt omgezet in EDI-formaat conform de HIPAA-standaard, zodat die betrouwbaar met bedrijfspartners kan worden uitgewisseld. Met HIPAA Studio kunnen ook inkomende HIPAA-data worden getransformeerd naar het formaat van de eigen, interne informatiesystemen.

De EDI Server van HIPAA Studio maakt het mogelijk gegevens uit te wisselen conform X12, HL7, XML, HTML en een groot aantal andere - soms proprietary -? formats. De formats kunnen door elkaar worden gebruikt, wat essentieel is voor bijvoorbeeld attachments die HL7-data bevatten, ingebed in een X12 transactie. De EDI Server ondersteunt verder een aantal transmissie-formats, waaronder batch, fast batch (near real-time) en real-time. De Process Server die in HIPAA Studio is opgenomen betreft een grafische tool waarmee analisten bedrijfsprocessen in kaart kunnen brengen om daarmee de routering van het berichtenverkeer te stroomlijnen.

De New Era of Networks Clinical Gateway verhoogt de productiviteit van medisch specialisten aanzienlijk. Overal waar een webbrowser en een internetaansluiting aanwezig zijn, beschikt die immers over een compleet en actueel dossier van elke patiënt. Het openingsscherm bevat de vooraf gedefinieerde informatie, waarna met gerichte zoekopdrachten steeds gedetailleerder informatie in het dossier kan worden opgespoord.

De sessies over internet zijn beveiligd op basis van de secure socket layer (SSL) encryptietechnologie en met digitale certificaten van geautoriseerde derde partijen, zoals VeriSign. De systeembeheerder kan alle activiteiten van gebruikers naslaan in een historisch log-bestand. De directory server van de Clinical Gateway ? waarin alle gebruikers en hun wachtwoorden zijn geregistreerd? kan worden gecombineerd met de directory servers van andere beveiligde applicaties.

Om informatie te ontvangen van en te distribueren naar de verschillende ziekenhuisapplicaties -zoals het laboratoriuminformatiesysteem, het apotheeksysteem en de systemen van de afdelingen- is een integratie-server vereist. De door de Gateway verzamelde informatie wordt opgeslagen en onderhouden in de Clinical Data Store, zodat korte responsetijden worden gerealiseerd. Daarvoor kan iedere toonaangevende relationele database worden gebruikt, zoals Sybase Adaptive Server Enterprise.

De Clinical Gateway kan worden geconfigureerd als een twee-, drie- of n-tier server, waardoor die naadloos kan worden ingepast in bestaande ICT-infrastructuren. De Gateway is bovendien voorbereid om te dienen als basis voor een 'clinical portal'.

Sybase
Sybase ontwikkelt hoogwaardige software-oplossingen die gebruikers op ieder moment en overal ter wereld toegang geven tot alle relevante bedrijfsinformatie. E-Business speelt in de oplossingen een essentiële rol. Met het toonaangevende Sybase Enterprise Portal, de oplossingen voor mobiele en draadloze toepasssingen en de oplossingen voor verschillende verticale markten, behoort Sybase tot de grootste onafhankelijke softwarebedrijven ter wereld.