Ingezonden persbericht

Nieuwe NetSight Atlas-softwaresuite van Enterasys biedt bedrijfsnetwerken beheer op systeemniveau

Reeks managementtools verbetert controle en vereenvoudigt netwerkbeheer

Woerden, 31 januari 2002 - Enterasys Networks, aanbieder van zakelijke netwerkoplossingen, introduceert NetSight Atlas. Deze softwaresuite biedt een reeks managementtools voor geavanceerde controle van het netwerkbeheer en -activiteiten op systeemniveau. Hierdoor kunnen bedrijfsnetwerken beter afgestemd worden op de zakelijke behoeften en eisen. Daarnaast ondersteunt NetSight Atlas de ontwikkeling van het User Personalized Network van Enterasys.

"NetSight overbrugt de functionaliteitskloof tussen high-end beheerplatforms voor bedrijfsnetwerken en het traditionele afzonderlijke beheer van applicaties. Dit is mogelijk door controle op systeemniveau voor alle netwerkfuncties", zegt Steve Pettit, General Manager Software Business Unit bij Enterasys. "Dit resulteert in een gebruikersvriendelijke productsuite die het beheer op systeemniveau uitbreidt naar alle netwerkfuncties en alle Enterasys-apparatuur gezamenlijk beheert."

De NetSight Atlas-suite is ontwikkeld op basis van workflows bij klanten en omvat diverse plug in-applicaties die eenvoudig geintegreerd kunnen worden. Hierdoor krijgt het NetSight Atlas-beheersysteem de beschikking over zeer specifieke extra mogelijkheden. De plug in-applicaties maken gebruik van gezamenlijke mogelijkheden binnen de Atlas-applicaties, zoals discovery management en event management, event logging en alarm logging, device tree, kaarten, grafische mogelijkheden en VLAN- management. Bovendien maakt Atlas de configuratie en het gelijktijdige beheer van honderden apparaten via een paar muisklikken mogelijk.

De plug in-applicaties zijn NetSight Inventory Manager, NetSight Atlas Policy Manager en NetSight Atlas Access Control List Manager. Door de plug in-modules kunnen beheerders een NetSight-oplossing aanpassen naar behoefte. Bovendien kunnen zo de geavanceerde mogelijkheden van de Enterasys-hardware optimaal benut worden. NetSight is het commando- en controlecentrum van waaruit de NetSight Management-applicaties in werking worden gesteld.

Door de hoogwaardige controle en beheermogelijkheden van NetSight Atlas kan Enterasys verdergaan met de ontwikkeling van het User Personalized Network. Deze architectuur brengt de technische mogelijkheden en individuele behoeften van gebruikers in kaart. Hierdoor kan de gebruikerservaring van individuele eindgebruikers op maat worden gesneden. Het User Personalized Network transformeert bedrijfsnetwerken tot een zakelijk instrument met concrete toegevoegde waarde.

"Met NetSight Atlas van Enterasys kunnen we de inzet en het beheer van ons netwerk verder stroomlijnen. Dit is van belang, omdat er continu nieuwe gebruikers en apparaten aan het netwerk worden toegevoegd. Hierdoor wordt het een zeer complex geheel", zegt Dave Routsis, Manager Network Services van Bentley College. "Doordat we maar een kleine IT-afdeling hebben, is NetSight Atlas een belangrijk hulpmiddel om in te spelen op de uitdagingen van ons netwerk. Verder biedt deze reeks ondersteuning om onze Enterasys-hardware optimaal te benutten."

Om IT-managers te ondersteunen bij de implementatie van NetSight Atlas, biedt Enterasys de NetSight Atlas Implementation Service. Deze dienst omvat de installatie, implementatie, configuratie, het in kaart brengen van gegevens, rapporteren en het aanpassen naar de behoefte van de klant. Hierbij wordt de ervaring van een speciaal team van vakkundige professionals ingezet.

NetSight Atlas is ontwikkeld voor netwerken met honderden of duizenden gebruikers en is geschikt voor beheerplatforms als HP Openview en SPECTRUM van Aprisma. Verder draait deze suite op bekende besturingssystemen als Windows XP en Solaris.

NetSight Atlas is vanaf maart 2002 op de markt beschikbaar.

Enterasys Networks
Enterasys Networks (NYSE: ETS) is wereldwijd aanbieder van communicatie-infrastructuren aan grote ondernemingen. De netwerkhardware en -software van Enterasys bieden vernieuwende beveiliging, beschikbaarheid en mobiele oplossingen die voorzien in de behoeften van Global 2000-ondernemingen. Deze oplossingen worden gecombineerd met hoogwaardige diensten en ondersteuning. Enterasys is gevestigd in Woerden en heeft haar hoofdkantoor in Rochester, New Hampshire (VS). Bezoek voor meer informatie www.enterasys.com.

Voor meer persinformatie:

Enterasys Networks
Steven Jacobs
Telefoon: 0348 - 486 777
E-mail: steven.jacobs@enterasys.com

Lammers van Toorenburg PR
Claire Westerhof / Julia Vonno
Telefoon: 030 - 656 50 70
E-mail: claire@lvtpr.nl / julia@lvtpr.nl