Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Belegger.NL zet vermogensadvies centraal



De Nederlandse belegger wordt met nieuws en koersinformatie weliswaar geholpen met korte termijn beslissingen, maar diepgaande informatie die de belegger op langere termijn ondersteunt, ontbreekt op internet. Welke onafhankelijke internetsite helpt de zelfstandige belegger met vermogensvraagstukken? Belegger.NL zet de ondersteuning en advisering van de belegger bij lange termijn beleggingsbeslissingen centraal.

Internet is paradijs voor actieve belegger

De opkomst van internet heeft niet alleen geresulteerd in fors lagere transactiekosten, maar heeft tevens professionele informatie voor de particuliere belegger toegankelijk gemaakt. Tal van financiële internetsites leggen de belegger in de watten met gratis actuele koersinformatie en uitgebreide nieuwsvoorziening over beurzen en markten. De belegger die op elk moment van de dag een weloverwogen keuze wil maken welke aandelen te kopen, moet zich machtig voelen op het wereldwijde web.

Weinig aandacht voor vermogensopbouw

Koersinformatie en nieuws ondersteunen de korte termijn beleggingsbeslissingen van de belegger. Voor lange termijn beslissingen is echter andere informatie nodig, zoals informatie over het beheersen van risico s, portefeuillespreiding, voor - en nadelen van effectensoorten en de kwaliteit en het aanbod van financiële dienstverleners. Dergelijke informatie is in de ogen van Belegger.NL nog onvoldoende aanwezig bij Nederlandse internetsites. Het wordt tijd voor een Nederlandse Motley Fool (www.fool.com) die de belegger helpt met beleggingsstrategieën, personal finance-vraagstukken en pensioenopbouw.

Belegger.NL in 2002

Belegger.NL helpt de belegger met de keuze bij welke financiële dienstverlener te beleggen. In 2002 verbreedt Belegger.NL het aanbod met productvergelijkingen van girale beleggingsrekeningen, vastgoedmaatschappijen, en andere beleggingsproducten. Belegger.NL zal deze informatie niet alleen aanbieden in de vorm van overzichtelijke tabellen, maar tevens met behulp van interactieve modules.

Naast de productvergelijkingen die de belegger antwoord geven waar en waarin te beleggen, zal Belegger.NL ruime aandacht schenken aan vermogensvraagstukken. Met informatie over beleggingsstrategieën, portefeuillespreiding en vermogensopbouw hoopt Belegger.NL de lange termijn beslissingen van de zelfstandige belegger beter te gaan ondersteunen.

De nieuwe website

Vandaag heeft Belegger.NL een start gemaakt en een sterk verbeterde internetsite gelanceerd met nieuwe functionaliteiten, redactionele informatie en professionele vormgeving. De nieuwe website is te zien op: www.belegger.nl


---einde persbericht---

Over Belegger.NL B.V.

Belegger.NL B.V. is sinds begin 1999 uitgegroeid tot een vooraanstaande organisatie met nationale bekendheid. Wij profileren ons anno 2002 als platform voor zelfstandige beleggers die hun lange termijn beleggingsbeslissingen willen verbeteren.

Belegger.NL is een partner van Jungle Rating, een onderzoeks- en adviesbureau dat zich richt op de analyse en verbetering van dienstverlening via internet. Jungle Rating is met name actief in de financiële sector en voert zeer regelmatig onderzoek uit in samenwerking met Belegger.NL.

De nieuwe website van Belegger.NL kwam tot stand in samenwerking met AddMissions B.V. AddMissions adviseerde omtrent de grafische, technische en inhoudelijke invulling van de site, en verzorgde de technische realisatie van het platform en aanverwante applicaties.

Meer informatie

Voor meer informatie en/of specifieke vragen kunt u contact opnemen met Matthijs Kanis, directeur Belegger.NL B.V.

Belegger.NL B.V.
Hoogte Kadijk 143 F 23
1018 BH Amsterdam
Nederland

Telefoon (020) 330 966 3
Mobiel Matthijs Kanis (06) 246 16 995
E-mail matthijs.kanis@belegger.nl Website: www.belegger.nl