FNV BONDGENOTEN

Maximale looneis binnen voor Ahold-administrateurs

De 280 medewerkers van Accounting Plaza in Wormer, het sinds 1 januari 2002 verzelfstandigde administratieve bedrijf van Albert Heijn, Gall & Gall en Etos, krijgen een eigen cao. Daarover heeft FNV Bondgenoten vandaag een principe akkoord bereikt.
De bond is zeer te spreken over de loonsverhoging van 5,5 procent voor 15 maanden, over de geleidelijke afschaffing van de jeugdlonen en over de afspraken over ziekteverzuimbegeleiding en reintegratie.

De nieuwe cao geldt voor alle werknemers, waar ze vroeger onder verschillende regelingen vielen. Daarom zijn het loongebouw, de werktijdregeling, de ouderenregeling en vakantieregeling geharmoniseerd. Als gevolg daarvan raken werknemers geen rechten kwijt. Een deel van de werknemers gaat er op vooruit. Zo zullen de aanvangssalarissen voor de lagere functies beduidend hoger komen te liggen.

Verder zijn de volgende cao-afspraken gemaakt voor deze cao van 15 maanden, tot 23 maart 2003:
. 1,5% loonsverhoging per 31 december 2001 (voor de periode tot
1-4-2002)
. 2,5% loonsverhoging per 15 juli 2002
. 1,5% loonsverhoging per 30 december 2002-01-31

. Afschaffing van de jeugdlonen boven de 17 jaar. Ieder jaar zal het vakvolwassen loon een jaar eerder betaald gaan worden tot het vanaf 18 jarige leeftijd betaald wordt (nu vanaf 22 jaar). . Afspraken over ziekteverzuimbegeleiding en reïntegratie, inclusief een eisenpakket dat aan in te schakelen reïntegratiebedrijven zal worden gesteld.
. Een verbod op het opleggen van een concurrentiebeding (m.u.v. enkele functies)
. Een ouderschapsverlof dat 2 x zo lang mag duren als de wettelijke regeling
. Uitgebreide tijdspaarregeling
. Een resultaatafhankelijke beloning die de winstdelingsregeling van AH vervangt.
. Mogelijkheden tot extra bonussen bij goed functioneren.

Na de verzelfstandiging van Accounting Plaza kan het bedrijf ook klanten buiten de kring van Ahold-bedrijven gaan werven, waarmee inmiddels een start is gemaakt. Ahold is op dit moment echter nog de belangrijkste klant.

Meer informatie:
Willem Noordman, onderhandelaar FNV Bondgenoten, 06-22518746

31 jan 02 15:17