Beste improvisatieacteurs van Nederland in Steigertheater

Op de Geest organiseert tweede festival voor lange improvisaties

Op zondag 3 februari presenteert theatersportvereniging Op de Geest het tweede lange improvisaties festival. Improvisatieacteurs uit heel Nederland komen in het Steigertheater in Nijmegen bij elkaar om voorstellingen te improviseren van 45 minuten. De liefhebber van improvisatietheater kan zondag 3 februari zijn hart ophalen. Er zijn twee voorstellingen. De middag voorstelling begint om 13: 30 uur. De avondvoorstelling om 20:30 uur.

Opnieuw is Op de Geest erin geslaagd een aantal van de beste teams van het land naar het Steigertheater te krijgen. Spelers van D.O.M. uit Utrecht, Tante Piek uit Enschede en Pluk de Dag. Net als vorig jaar worden er ook gelegenheidsformaties samengesteld. Dat levert dan ook gelegenheidsnamen op als 'Pluk de Geestige Mier'. Op de Geest speelt zelf met een groep van zes acteurs de Harold , een lange improvisatievorm die groot is geworden in de Verenigde Staten. Dit is een voorstelling met drie verhalen en losse scènes rondom een thema. Daarnaast spelen Op de Geest-leden in de mix-teams.

Vorig jaar organiseerde Op de Geest voor de eerste keer het Lange Improvisaties Festival. Het bleek een groot succes. De voorstellingen waren weken van tevoren uitverkocht en het publiek kreeg waar het voor kwam. Op de Geest speelde 'de contactadvertentie'. Uit de zaterdageditie van een landelijk dagblad mocht het publiek een contactadvertentie uitzoeken. Het team van Op de Geest bracht vervolgens het verhaal dat zich rond die advertentie heeft afgespeeld. Nog lang is er nagepraat over het eerste festival. Vandaar ook dat Op de Geest het evenement wil herhalen. Zoals u zult begrijpen zullen de voorstellingen wel volledig nieuw zijn.

Het publiek bepaalt mede waar de voorstelling over zal gaan. 'Mag ik van u een titel van een nog nooit eerder geschreven verhaal? Wij willen graag een thema voor deze scène! Heeft iemand iets leuks meegemaakt de afgelopen week? Zo krijgt het publiek wat het wil. De voorstellingen zijn de ene keer hilarisch, de andere keer ontroerend, sommige scènes zijn absurd, andere realistisch. Niets is van tevoren te voorspellen, hoewel het soms lijkt alsof het allemaal is ingestudeerd. Spelers voelen elkaar blindelings aan. Bezoekers die nooit eerder een geïmproviseerde voorstelling hebben gezien kijken hun ogen uit. Maar ook de trouwe theatersportfan zal verrast worden door een lange improvisatie.

Op de Geest speelt elke eerste zondag van de maand een theatersportwedstrijd. Op 3 maart is de tegenstander Effe Belle uit Apeldoorn. Daarnaast organiseert Op de Geest met enige regelmaat andere improvisatievoorstellingen. De Woeste Woensdagen waren initiatief van Op de Geest-lid Thijs Goverde. Ook tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten van 2001 experimenteerde Op de Geest. Een zeven avonden durende, volledig geïmproviseerde, en horizontaal geprogrammeerde soap was het resultaat. Met deze voorstelling wist Op de Geest avond aan avond, en ondanks het slechte weer, in de buitenlucht een publiek van meer dan 500 man te boeien.

Kaarten voor beide voorstellingen kunnen worden gereserveerd bij het Steigertheater, telefoon: 024 - 322 81 27. Het andere nieuws over Op de Geest leest u op Iedereen die op de hoogte wil blijven van de speeldata van Op de Geest kan zich inschrijven voor de Op de Geest Mailinglist: www.opdegeest.nl.

Een foto is als attachment bijgevoegd. Wilt u aub de naam van de fotograaf vermelden? Zijn naam is Paul Bosch

TSV Op de Geest:

e-mail: pr@opdegeest.nl

Website: www.opdegeest.nl