Ingezonden persbericht

Faxx VIDEOMACHINE-2
Opening zondag 3 februari 2002

3 februari-2 maart 3 februari 2002

Gedurende de maand februari is FAXX, naar een idee van gastcurator Paul Donker Duyvis, verrijkt met een videomachine. De intieme ruimte van de Grote Kluis is voor de tweede maal herschapen in een projectieruimte waarin bezoekers werk van veelal jongere kunstenaars kunnen bekijken.

At random worden 3 kunstenaarstapes vertoond van:

-Roy Villevoye / Jan Dietvorst: May 1, 2000

-Hester Oerlemans-Look Around, 1998

-Marnix Goossens: Mist, 2000

De kern van VIDEOMACHINE 2 wordt gevormd door de lange video (ca. 35 min.) May 1, 2000 van Roy Villevoye / Jan Ditvorst.
Het is een verslag van reis naar Papoea Nieuw Guinea met oa. een even aandoenlijke als vervreemdende vredes-ceremonie bij de Pomats rivier met een ruige blanke "bush-pastor", die een groep Papoea's voorgaat.

In Look Around toont Hester Oerlemans een een serie wegdraaiende tekeningen in een loop, die een soort beeld-centrifuge vormt. Door de snelle repeterende handeling ontstaat een strip-verhaal.

Mist van Marnix Goossens vormt een parafrase op de schijnbaar vruchteloze arbeid van Sisyphus. Een ruimte is geheel gevuld met transparante ballonnen, die een voor een worden doorgeprikt, maar steeds neemt een nieuwe ballon de lege plaats weer
in. Een poetische metafoor voor de ogenschijnlijke zinloosheid van het leven.

FAXX Podium voor hedendaagse kunst
Dunantstraat 1, 5017 KC Tilburg
013 5841011 / www.kunstuitleentilburg.nl
Geopend dinsdag t/m zondag 13.00 - 17.00 uur.

Bijlage:

-HESTER OERLEMANS-Look Around.jpg

-MARNIX GOOSSENS-MIST 2000.jpg

-ROY VILLEVOYE / JAN DIETVORST-MAY 1,2000.jpg