Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Volle bak op Autotron Oldtimerbeurs
Zaterdag 2 en zondag 3 februari 2002

ROSMALEN Elektronisch gestuurde motormanagement systemen, hoogwaardige motor-, rem- en versnellingsbakolie en tal van andere duurzame materialen zijn er de oorzaak van dat de moderne automobiel pas na 15.000 of zelfs pas na 30.000 kilometer terug moet naar de garage voor een onderhoudsbeurt. De intervallen tussen onderhoudsbeurten van de moderne automobiel worden steeds langer. Dat was in vroegertijd wel anders, toen moesten auto's al na vijfduizend kilometer op de brug. Wie een oldtimer in de garage heeft staan, weet dat goed onderhoud absoluut noodzakelijk is. Alles wat een eigenaar nodig heeft om zijn klassieke automobiel in topconditie te houden, vindt hij op de bekende Autotron Oldtimerbeurs. De eerst volgende wordt gehouden op zaterdag 2 en zondag 3 februari 2002.

Het is in februari volle bak in Autotron. Alle beschikbare standruimte is gereserveerd. Dit betekent dat er zo'n 450 onderdelenstands worden opgebouwd, dat er binnen naar verwachting 250 auto's te koop worden aangeboden en dat er buiten ook nog eens rond de 100 geparkeerd staan. Het aanbod varieert van weg-klare exemplaren tot occasions waaraan nog het nodige gesleuteld zal moeten worden voordat ze hun eerste kilometertjes kunnen maken. Alle bekende merken zijn vertegenwoordigd: van de kleine MG, Jensen, Austin Healey, Triumph tot de slagschepen van de andere kant van de oceaan.

Mercedes-Benz is een merk dat al enkele jaren bijzonder in trek is. Auto's met de trotse ster op de motorkap van twintig, dertig jaar oud blijken nog altijd zeer betrouwbare vervoersmiddelen. Voordeel van dit merk is dat onderdelen voor de diverse modellen nog redelijk te krijgen zijn. Hetzelfde geldt voor modellen als de Fiat 500, 600 en 124 sport en de Alfa Spider, GT Junior en de Montreal. Voor deze modellen zijn onderdelen als bougiekabels, verdeelkappen, oliefilters en kleppendekselpakkingen in Rosmalen nog ruim voor handen. Ook het vinden van een zes volts accu is geen probleem.

In ExpoDome zijn ook stands te vinden waarin alle denkbare documentatie, gereedschappen, poets- en polijstmiddelen en accessoires te koop worden aangeboden. Ook mensen die alles van verzekeringen of van financiering af weten, staan op de standhouderslijst. Kortom, Autotron is in februari weer twee dagen het Mekka voor de echte oldtimerliefhebber.

Een bezoek aan de Oldtimerbeurs is een leuk dagje uit voor een breed publiek. Ook de "gewone" bezoeker kan er enkele leuke uurtjes doorbrengen en genieten van de enthousiaste verhalen van de oldtimerfanaten en het vele moois dat te koop wordt aangeboden. Een paar uurtjes rondslenteren op de beursvloer kan prima worden gecombineerd met een bezoek aan AutoDome. Het interactieve automobielmuseum biedt onderdak aan de unieke Autotron-automobielcollectie en tal van facetten van de automotive-industry.

De Internationale Voorjaar Oldtimerbeurs is zaterdag 2 en zondag 3 februari 2002 geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt ¤ 8,00 voor volwassenen, kinderen van 4 tot 12 jaar betalen ¤ 5,00. Autotron is gelegen aan de A50 's-Hertogenbosch Nijmegen. Voor informatie over de bereikbaarheid per openbaar vervoer, bel 0900-9292 (niet kosteloos).

Voor meer informatie belt u met de Autotron Infolijn 073-5233300.

Rosmalen, november 2001