Ingezonden persbericht



....van harte uitgenodigd bij een
bescheiden
doch feestelijke
en muzikale opening
van de nieuwe Glas & Inkt
expositie van Kees Wennekendonk
en Ingmar Heytze...
3 februari, 17.00u; lange Nieuwstraat 56 Utrecht.

News

* 3 februari opening nieuwe expositie Occhiali Wennekendonk.
* Glas & Inkt II


* Brilmonturen van Kees Wennekendonk

* met gedichten van Ingmar Heytze


* Zondag 3 februari vindt om 17.00u de opening plaats van de expositie 'Glas & Inkt II' op de Lange Nieuwstraat 56 Utrecht.
* De voor een groot deel nieuwe combinaties tussen gedichten van Heytze en monturen van Wennekendonk worden tentoongesteld in de 'Etalage' van het Museumkwartier. Live-muziek, nootjes en wijn, Ingmar & Kees zullen aanwezig zijn.

* In de expositie 'Glas & inkt' geven poëzie en ontwerp een wederzijdse, verrassende diepte aan elkaar: de gedichten versterken de schoonheid van de monturen en de monturen bieden, soms letterlijk, een frisse blik op de poëzie. De toeschouwer ziet hoe twee kunstenaars uit totaal verschillende disciplines omgaan met dezelfde eeuwige thema's: de tijd, de liefde, het heelal.
* Het gedicht Mammoet vindt zijn plaats naast een bril van fossiel mammoetivoor, genaamd Mammoet Tattoo. Het vers Nimue correspondeert wonderwel met de Druide, gemaakt van wit waterbuffelhoorn. De bril Highlander van Schots Hooglanderhoorn uit de Oostvaardersplassen werkt als katalysator voor de interpretatie van het gedicht Kosmisch intermezzo - zowel in het montuur als in het gedicht zitten een heel planetenstelsel verwerkt.

* De expositie bestaat uit acht combinaties van monturen en gedichten in een vitrine.
* bril gedicht


* Mammoet Tattoo Mammoet

* Iron Maiden The Blair Witch Poet

* Highlander Kosmisch intermezzo

* Broos Schopenhauer in freestyle

* Satyr Petersons on the rocks

* Spitfire Airmail

* Albatros II Icarus

* Druide Nimue


* Ingmar Heytze (31, Utrecht) is dichter/performer. Hij publiceerde bij Uitgeverij Kwadraat de bundels De allesvrezer (1997) en Sta op en wankel (1999). Beide bundels zijn inmiddels herdrukt. Trad onder meer op tijdens de festivals Double Talk, Crossing Border, Lowlands en de Nacht van de Poëzie. Zijn werk is omschreven als helder, humoristisch en eigentijds. Tegenwoordig publiceert uitgeverij Podium zijn werk. Er verschenen: Aan de bruid (2000) en Alle goeds (2002), een bundeling van de drie eerdergenoemde bundels.

* Recente exposities


* Kunsthandel Jan Juffermans,en kunsthandel Bas Meijer, Utrecht, en optiekzaak/gallerie Philip Hoet, Antwerpen, afgelopen september tot december 2001.

* Toekomstige exposities:


* Etalage-expositie Museumkwartier Utrecht
* Lange nieuwstraat 56 Utrecht.


* TV Coverage:


* CNN Artsclub zond in 2001 wereldwijd een special uit over OCCHIALI WENNEKENDONK, en Klokhuis registreerde het ontwerp- en maakproces in een bril-item in maart 2001.

* Verwacht:


* Februari, maart 2002: Urbania-portret op Nederland 3, een film van Marco Zuilhof met onder meer het tot stand komen van een idee over een klant, tot de vorm van een brilmontuur.

* CHECK IT OUT: WWW.KEESWENNEKENDONK.NL

* tel 030-2300222

* Atelier: Oudegracht 226 a/d Werf, 3511 NT Utrecht