Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 3-02-2002
Persberichten district Heerlen (JK) Zondag 3 februari 2002

Brunssum; weigerende verdachte
Zondag 3 februari om 01.00 uur wilde de politie op de Merkelbeekerstraat in Brunssum een 22-jarige man uit Landgraaf bekeuren omdat hij met zijn auto met een snelheid van 80 km/uur had gereden terwijl maar 50 km was toegestaan. Tijdens de controle weigerde de man tot drie keer toe zijn personalia te geven. Daarop werd hij aangehouden. Aan het bureau betuigde hij spijt van zijn actie maar toen was het te laat. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen; door broer neergestoken
Een 37-jarige inwoner uit Heerlen kwam zaterdag 2 februari om 17.15 uur op de Ambachtstraat in Heerlen zijn aan drugs verslaafde 26-jarige broer tegen. Deze eiste geld van hem om drugs te kopen. Daarbij werd het slachtoffer neergeslagen en geschopt. De verdachte zag kans de beurs met daarin ongeveer 150,- en het horloge van zijn broer buit te maken. Daarna liep de verdachte weg. Zijn broer bleef achter hem lopen en vroeg hem zijn spullen terug anders zou hij de politie waarschuwen. Gekomen op de Raadhuisstraat, draaide de verdachte zich plotseling om en stak en zwaaide diverse keren met een mes in de richting van zijn broer. Deze liep daarbij een grote snijwond op in zijn gezicht welke wond later gehecht werd in het ziekenhuis. Tot nu toe is de verdachte spoorloos. Omdat zijn personalia bekend is, hoopt de politie hem vlug aan te kunnen houden.

Nuth; geluk bij een ongeluk
Zondag 3 februari om 04.00 uur verloor een 36-jarige man uit het Belgische Heusden-Zolder op de A-76 ter hoogte van Nuth de controle over zijn Volvo-personenauto. Met en snelheid van ongeveer 140 km/uur belandde hij in de middenberm, schoot naar rechts en miste op een haar na de geluidswal. Hij botste tegen de vangrail waardoor een voorwiel van zijn auto afbrak. Daarna schoot hij weer naar links en kwam uiteindelijk tegen de vangrail van de middenberm tot stilstand. De bestuurder zag nog net kans om uit zijn auto te kruipen voordat deze in brand vloog en volledig in de vlammen opging. Het ambulancepersoneel onderzocht de bestuurder ter plaatse doch hij bleek geen letsel opgelopen te hebben. Wel had hij alcohol gedronken. De blaastest gaf een promillage aan van 0,86. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.