Korps: Groningen, plaats: Diverse 3-02-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 3 februari 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Muntendam: alcomobilist met auto in de bosjes
Een 18-jarige Veendammer is zaterdag omstreeks middernacht aangehouden, nadat hij met een personenauto in de bosjes was gereden langs de Burgemeester Buitenhofstraat in Muntendam. De politieagenten die ter plaatse kwamen troffen de man bij de auto. Hij was kletsnat, vermoedelijk omdat hij na het ongeval in de sloot achter de bosjes was gelopen. Tevens bleek hij zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Toen de agenten hem wilden meenemen naar het politiebureau voor nader onderzoek werd hij agressief en verzette zich hevig. Daarom werd hij geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hij bleef echter agressief en wilde niet meewerken aan een onderzoek naar zijn alcoholgebruik De man werd ter ontnuchtering ingesloten. Zondagmorgen kon hij na het afleggen van een verklaring het politiebureau weer verlaten. Toen bleek ook dat hij nog geen rijbewijs had. De auto waarin hij reed was van een vriend. Vermoedelijk heeft hij deze auto zonder toestemming meegenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Oude Pekela: computers gestolen uit kantoor
Uit het kantoor van de Thuiszorg aan de Vrijheidsstraat in Oude Pekela zijn drie computers gestolen. Een medewerkster constateerde zaterdagavond toen ze even op kantoor moest zijn, dat er was ingebroken. Onderzoek gaf aan dat de computers weg waren. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: fietsendief aangehouden
een 21-jarige inwoner van Uithuizen is zondagnacht aangehouden voor het stelen van een fiets. Surveillerende agenten zagen de jongeman lopen met de fiets onder zijn arm. Nadere informatie gaf aan, dat de fiets, waar het slot op zat, niet van hem was. Hij heeft de diefstal toegegeven. Na het verhoor is hij weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: voorbijgangers verijdelen inbraak
Omdat een inbreker zich vermoedelijk overlopen voelde door enkele voorbijgangers, is een inbraak in een winkelpand aan de Vismarkt in Groningen vermoedelijk voorkomen. De man sloeg met een breekijzer een raam in, hetgeen de aandacht trok van de voorbijgangers. Deze waarschuwden de politie, maar op dat moment ging de dader er vandoor. Een van de voorbijgangers echter liep hardlopend achter de man aan om te zien waar hij heenging. Op aanwijzen van deze getuige kon de politie de vermoedelijke inbreker even later aanhouden in de Boteringestraat. Hij had bedoeld breekijzer nog bij zich. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Hij weigert tot dusver zijn personalia op te geven.

Groningen: bejaarde fietser gewond bij botsing met bromfiets Een 80-jarige inwoner van Groningen is zaterdagmiddag gewond naar het ziekenhuis gegaan, nadat hij op de Stadsweg in Groningen in botsing was gekomen met een achteropkomende bromfietser, een 43-jarige stadsgenoot. De bejaarde man viel daarbij op zijn hoofd. Hij is met rug- en hoofdklachten per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Groningen: zakkenrollers actief in binnenstad
Kennelijk zijn zakkenrollers de laatste dagen extra actief geweest in de binnenstad van Groningen. In ieder geval zijn er vier gedupeerden die aangifte hebben gedaan van diefstal van hun portemonnee in het gebied Vismarkt, Herestraat en het Zuiderdiep. Alle diefstallen zijn vrijdagmiddag gebeurd tussen 16.30 en 17.30 uur. Zaterdag kreeg de politie eveneens vier aangiften uit het centrum. Niet iedereen doet aangifte van zakkenrollen, waardoor het vermoedelijk gaat om meer zaken. De politie attendeert het winkelend publiek om zelf extra alert te zijn. Voorkomen is ten slotte beter dan genezen. Uiteraard houdt de politie zelf ook een extra oogje in het zeil.

Marum: alcomobilist veroorzaakt botsing op A7
Een 34-jarige automobilist uit Hoogezand veroorzaakte zaterdagavond op de A7 bij Marum een ongeval, vermoedelijk door zijn alcoholgebruik. Hij botste rijdende over de linkerrijstrook tegen de linker achterzijde van een voorligger die over de rechterrijstrook reed. Hierdoor raakte zijn personenauto ernstig beschadigd. De auto van de voorligger, een 50-jatrige inwoner van Maassluis, raakte eveneens zwaar beschadigd. Tevens kwam de auto van hem in een slip en daarna in de sloot terecht.. De bestuurder wist zich via het raam uit de auto te bevrijden en liep nagenoeg geen letsel op. De Hoogezandster bleek bij onderzoek aan het politiebureau 1.2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De beide autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Holwierde: motorrijdster breekt arm
Een 27-jarige motorrijdster uit Groningen brak zĂ terdagmiddag haar arm toen ze op de Hogelandsterweg bij Holwierde met haar motor onderuit ging. Ze werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Haar motor raakte daarbij flink beschadigd. De vrouw reed in een groep motorrijders over de Hogelandsterweg. Ze reed als vijfde in de rij en had te laat in de gaten dat de groep rechtsaf ging de Bierumerweg op. Hierdoor remde ze vermoedelijk te hard waardoor de motor onderuit schoof.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (0,13 euro/min).