Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-02-2002 Persberichten district Eemland zuid, 11.00 uur

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT- Op zaterdagmiddag werden twee mannen aangehouden nadat ze verschillende goederen hadden gestolen.

Parkeercontroleurs zagen omstreeks 16.00 uur een auto staan op de Achter Davidshof. De controleurs zagen dat er in de auto een grote hoeveelheid goederen lag met de winkelkaartjes er nog aan. Omdat ze dit niet vertrouwden bleven ze, op afstand, bij de auto staan. Op een gegeven moment kwam een 33-jarige man uit Meppel met een tas vol goederen aanlopen en gooide deze in de auto. De man werd aangesproken en onderzoek wees uit dat de tas waar de man de goederen in had zitten zo was gemaakt dat het detectiesysteem van de winkels niet afgaat. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Het vermoeden bestond dat de 33-jarige man niet alleen op pad was en de auto werd door de politie in de gaten gehouden. Kort hierop kon een 24-jarige man uit Steenwijk worden aangehouden en hij werd eveneens overgebracht en ingesloten voor verhoor.

Onderzoek wees uit dat de goederen, veelal kleding, was gestolen uit verschillende winkels in Amersfoort

Geweldplegers aangehouden

AMERSFOORT- Op zondagochtend werden twee mannen aangehouden nadat ze twee andere mannen hadden mishandeld.

De politie hield toezicht in de binnenstad toen ze omstreeks 05.00 uur werden gewaarschuwd door getuigen met de mededeling dat er een vechtpartij gaande was Achter het Oude Stadhuis. Toen de agenten op deze lokatie aankwamen waren de twee vechtersbazen weggelopen richting de Hof.

Er bleek een vechtpartij te zijn geweest waarbij een 37-jarige man uit Leusden en een 24-jarige man uit Amersfoort op het gezicht was geslagen. Een goed signalement werd doorgegeven en agenten zagen de twee verdachten lopen op de Hof. Hier werden de mannen, 28 en 37 jaar afkomstig uit Amersfoort aangehouden en ingesloten voor verhoor.

De 37-jarige man uit Leusden werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De 24-jarige man hoefde niet naar het ziekenhuis.Het is nog onbekend waarom de twee geweldplegers tot deze daad kwamen.

Verkeerstoezicht

AMERSFOORT- Op vrijdagmiddag er avond werd er extra toezicht gehouden in de wijk Kruiskamp. In totaal kregen 25 personen een bekeuring voor oa het rijden in een auto zonder rijbewijs, het niet hebben van een bromfietscertificaat, het niet dragen van de autogordel en het onjuist parkeren.

Sterk onder invloed

LEUSDEN- Op zaterdagochtend werd een 21-jarige man uit Rhenen aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Agenten zagen omstreeks 03.00 uur de man rijden over de Postweg en controleerden hem. Uit deze controle bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde en werd overgebracht naar het bureau. Hier blies hij 2.60 promille.

Het rijbewijs van de man werd ingenomen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man kreeg tevens een rijverbod mee van 14 uur en mag gedurende deze tijd geen voertuig (bv fiets) besturen.