Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-02-2002 Persberichten district Lekstroom, 13.00 uur

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN Op zaterdag 2 februari werd door de politie op de Graaf Florisweg een snelheidscontrole uitgevoerd. Er werd gecontroleerd tussen 10.15 en 12.15 uur. Tijdens de controle passeerden 244 voertuigen de radarapparatuur. Van dit aantal reden 48 bestuurders met het door hun bestuurde voertuig sneller dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bleek 90 km/h te zijn.

Spelende kinderen steken auto in brand

NIEUWEGEIN Op zaterdag 2 februari ontstond in de middag brand in een geparkeerde personenauto aan de Citadeldrift. De brandweer bluste het vuur maar kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. Door het vuur liep een andere geparkeerde personenauto eveneens schade op. Door de politie werd een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Uit onderzoek bleek dat twee kinderen van 8 en 11 jaar oud in de buurt van de auto met lucifers een vuurtje hadden gemaakt. De auto was daarbij op een gegeven moment ook in brand geraakt. Beide jongens werden aangehouden en bekenden met vuur te hebben gespeeld. De ouders van de kinderen regelen de schade met de gedupeerde autobezitters.

Aanrijding letsel, drie gewonden

HOUTEN Op zaterdagmiddag omstreeks 16.30 uur vond op de kruising Utrechtseweg met de Essenkade een aanrijding plaats waarbij 3 personen gewond raakten. Een snorfiets bestuurd door een 17-jarige inwoner van Nieuwegein met als duopassagiere een 14-jarig meisje uit Utrecht, wilde op de kruising vanaf de parallelweg richting Essenkade rijden. Vermoedelijk werd de bestuurder verblind door de zon waardoor hij het rode verkeerslicht niet zag. Op het moment dat hij de kruising opreed, reed een personenauto, bestuurd door een 25-jarige inwoonster van Houten ook over de kruising. Zij kon de snorfiets niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. De bestuurder van de snorfiets werd met onbekend letsel overgebracht naar het U.M.C.. De duopassagiere werd ook naar het U.M.C. overgebracht met botbreuken aan pols, enkel en schouder. De bestuurster van de personenauto werd met verwondingen aan het hoofd naar het Antonius ziekenhuis in Nieuwegein overgebracht. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Vreemde bandenwissel

NIEUWEGEIN Op zaterdagavond 2 februari werd door een getuige omstreeks 21.05 uur gezien, dat een man op de Daalderburg een wiel aan het wisselen was van een personenauto. De auto was van een bekende van de getuige. Deze belde naar zijn kennis op en vroeg of hij van de bandenwissel wist. Deze wist nergens van waarop de politie werd gebeld. De politie hield de verdachte die deze `pitstop`uitvoerde aan. Het betrof een 33-jarige inwoner van Utrecht. De auto van de verdachte bleek vlakbij te staan en was van hetzelfde merk als de auto waaraan hij aan het `sleutelen` was. Naast deze auto lag een wiel met een lekke band. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten aan het politiebureau.