Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-02-2002 Persberichten district Rijn en Venen, 13.30 uur

Rijden onder invloed

MAARSSEN- Op zondagochtend werd een 22-jarige automobilist uit Maarssen aangehouden omdat hij onder invloed reed. De man reed op de Breedstraat tegen het verkeer in. Agenten zagen dit en wilde hem controleren. Bij het aanspreken roken de agenten een alcohollucht en de man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier blies hij 1.40 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

NIEUWERSLUIS- Op zondagochtend zagen agenten een 48-jarige automobilist uit Loosdrecht rijden over de Rijksstraatweg. De man werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat de man gedronken had. Hij blies op het bureau 1.85 promille. Hij kon zijn rijbewijs achterlaten en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

WOERDEN- Op zondagochtend werd een 30-jarige automobiliste uit Nieuwerbrug gecontroleerd op het Rietveld. Onderzoek wees uit dat ze teveel gedronken had en op het bureau blies ze 0.80 promille. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Rolstoeler op de A2

MAARSSEN- Op zondagochtend werd omstreeks 02.20 uur een 30-jarige man van de Rijksweg A2 afgehaald omdat hij hier met een rolstoel reed.

Getuigen waarschuwden de politie toen ze zagen dat de 30-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats op de Rijksweg A2 op de middelste baan reed en vervolgens op de vluchtstrook stil bleef staan. De man was zeer schaars gekleed en had alleen een deken om zijn lichaam. De man werd van de Rijksweg afgehaald en overgebracht naar het politiebureau.

Onderzoek wees uit dat hij de rolstoel had gestolen uit een ziekenhuis in Utrecht en hier vervolgens mee aan de rol ging. De man werd ingesloten voor verhoor.