Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 3-02-2002 Mediaberichten 03 februari (15.00 uur)

GRUBBENVORST Aanhouding verdachte

GRUBBENVORST De politie heeft zondagmorgen een 17-jarige inwoner van Grubbenvorst aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een diefstal met geweld. De jongen wordt ervan verdacht enige betrokkenheid te hebben bij de diefstal van een bromfiets van een 16-jarige inwoner van Horst. De jongen reed in de nacht van vrijdag op zaterdag rond half 2 over de Witveldweg, toen een bromfietser met bijrijder naast hem kwam rijden. De bijrijder gebaarde hem tot stoppen en toen hij dit deed, werd het slachtoffer van zijn voertuig afgetrokken. De verdachte gebood hem te blijven liggen en is er vervolgens met zijn scooter vandoor gegaan in de richting Grubbenvorst. De andere jongen was ondertussen ook weggereden. Door onderzoek werd de identiteit van de bestuurder van de bromfiets achterhaald, waarna hij in zijn woning is aangehouden. Hij is inmiddels ingesloten voor nader onderzoek. De andere verdachte is nog niet aangehouden.

ROERMOND Beroving

ROERMOND Een 59-jarige inwoner van Melick is vrijdagmiddag het slachtoffer geworden van een beroving. De man parkeerd rond 15.30 uur zijn auto op de Le bron de Vexelastraat, toen hij plotseling een klap hoorde en glasscherven om zich heen zag spatten. Toen hij rechts naast zich keek, zag hij een helm en een hand in zijn auto. Een onbekende persoon had vermoedelijk met zijn helm een gat in de ruit geslagen om vervolgens de GSM van het slachtoffer te stelen. Hierna is de dader weggevlucht op een donkere scooter. Het signalement van de dader: ongeveer 1.70 meter lang, normaal postuur, in bezit van een zwarte helm met rode tekens erop. De politie heeft een onderzoek ingesteld en zoekt getuigen. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie Roermond, telefoonnummer 0900-8844 (0,14 per minuut).

WEERT Aanhouding verdachten

WEERT De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige en een 27-jarige inwoner van Leveroy aangehouden. Tijdens een surveillance kwam de politie uit bij een groep personen op de Oelemarkt die stonden te duwen en te trekken en waarvan een kleine groep op de grond aan het vechten waren. De partijen werden gescheiden en een van de betrokkenen rende weg richting het ziekenhuis. Even later kwam vanuit de groep nog een jongen, de 24-jarige verdachte, rennen die ogenschijnlijk achter de weggerende persoon aan wilde. Hij werd meerdere malen gevorderd om achteruit te gaan, maar de jongen probeerde toch langs de politie te komen. Hij werd aangehouden en in de dienstwagen geplaatst. Nog voordat ze naar het bureau konden vertrekken kwam een tweede jongen aangerend, die direct een slaande beweging richting de politiebeamte maakte. Ook hij werd aangehouden, waarna beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze zijn ingesloten.