Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van zondag
17:25 zondag 3 februari 2002

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Jeugdige fietsers aangereden

MEPPEL. Door een botsing met een auto raakten zaterdagmiddag in Meppel twee 12 jr. fietsers uit die plaats gewond. De jongens fietsten over het fietspad van het Blankenstein. Een 60 jr. automobilist uit Nijeveen reed over dezelfde weg. Toen hij linksaf sloeg om een inrit in te rijden kwam hij botsing met de fietsers. Hij had de tegemoetkomende jongens niet gezien. Eén van de jongens kwam er met wat pijnlijke plekken en schaafwondjes vanaf. Zijn vriendje werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Ook zijn letsel viel achteraf mee.


*
Niet gezien

RUINEN. Bij een aanrijding op de kruising van de Wolvenweg met de Westerstraat in Ruinen raakte zondagmorgen een 67 jr. motorrijder uit Hollandscheveld licht gewond. Een 70 jr. automobilist uit Ruinen verleende geen voorrang aan de voor hem van rechts komende motor. De schade viel mee. De pijn aan een been van de motorrijder niet. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.


*
Motorrijder verongelukt

NIETAP. Een 48 jr. motorrijder uit Groningen is zaterdagavond in het AZ Groningen overleden aan de gevolgen van een motorongeluk. Eerder in de middag kwam hij op de J P Santeeweg in Nietap met zijn motor te vallen. Kort nadat hij een auto had ingehaald verloor hij de macht over het stuur. Hij kreeg de motor over zich heen en sloeg tegen een boom in de rechterberm. De man werd ernstig gewond overgebracht naar het AZG, waar hij later overleed. De traumahelikopter verleende assistentie.

De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van een blauwe motor (vermoedelijk Suzuki). Deze reed op het moment van de valpartij vlak voor de verongelukte motorrijder. De man is ook nog gestopt en heeft nog even staan kijken op de plaats van het ongeval.


*
Motorrijder en duopassagier gewond

VEENHUIZEN. Op de kruising van de Hoofdweg met de Norgerweg in Veenhuizen kwam zondagmiddag een 43 jr. man uit Olderberkoop met zijn motor te vallen. Daarbij raakten hij en zijn 40 jr. echtgenote die bij hem achterop zat, gewond. De motorrijder maakte een uitwijkmanoeuvre voor een zoekende automobilist en moest volop remmen. Hierdoor kwam hij te vallen. Beiden zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.


*
Alcohol in het verkeer

HOOGEVEEN. Op de Hoofdstraat in Hoogeveen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 20 jr. bromfietser uit die plaats aan. De man had gedronken. Op het politiebureau werd een alcoholgehalte vastgesteld van ongeveer 2,1 promille.
Een 16 jr. vriend en plaatsgenoot van de bromfietsbestuurder wilde met alle geweld mee naar het politiebureau. Daar aangekomen werd hem gevraagd of hij buiten wilde wachten. Dit zinde hem kennelijk niet want hij dreigde de ruiten in te gaan slaan en beledigde een agent. Toen de politie hem vervolgens aanhield begon hij zit te verzetten waarbij hij een agent sloeg. Dit mocht echter niet baten want hij belandde in de cel. Hij was onder invloed van weedgebruik. Zondagmorgen is hij na verhoord te zijn heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

COEVORDEN. Zaterdagmiddag hield de politie op de V.d. Duyn van Maasdamstraat in Coevorden een 46 jr. man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Hij reed onder invloed in een auto. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 2,3 promille.


*
Inbraken

ASSEN. Zaterdag overdag is ingebroken in een woning aan de Graswijk in Assen. Een deur werd opengebroken. Uit de woning is o.a. een geldkistje gestolen. Zaterdagavond zijn uit een woning aan de Groningerstraat o.a. een kluis een computer en een printer gestolen. Bij deze woning werd een raam opengebroken.

EELDE. Zaterdagavond zorgde een alarminstallatie in een woning aan de Hooiweg in Eelde er voor dat een inbreker vroegtijdig op de vlucht moesten. Via een raam was hij binnen gekomen. Toen het alarm in werking trad ging hij er als een haas vandoor. Overburen zagen hem nog net wegrennen. Uit de woning is mogelijk niets gestolen.

DALEN. Uit een bovenwoning aan de Hoofdstraat in Dalen zijn zaterdagavond een camcorder en wat geld gestolen. Een deur werd geforceerd.

NOORDSLEEN. Bij een inbraak in een woning aan De Hullen in Noord Sleen is zaterdagavond geld gestolen. Ook verdween de auto (Ford Fiësta) van de bewoners. De inbreker vond in de woning de sleutels. De woning werd binnengedrongen door een ruit te vernielen.

ZUIDLAREN. Ook in Zuidlaren werd zaterdagavond bij een woninginbraak een auto (Volvo) gestolen. Men drong de woning binnen door een raam te vernielen. Uit de woning werden o.a. ook nog een TV en videorecorder gestolen. Tijdens het doorzoeken van de woning vond men de autosleutels.

HOOGEVEEN. In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een sportkantine aan de Tilber in Hoogeveen. Een ruit werd vernield. Uit de kantine is snoepgoed gestolen.


*
Ruit vernield

EMMEN. Een 22 jr. man uit Emmen werd in de nacht van zaterdag op zondag, op aanwijzing van getuigen, door de politie aangehouden. De man vernielde een ruit bij een winkel aan de Hoofdstraat. Hoewel hij zelf beweert dat hij geduwd is spreken de getuigen dit tegen.


*
Portier bedreigd

ASSEN. Een 33 jr. man uit Assen is in de nacht van zaterdag op zondag op de Brinkstraat in zijn woonplaats aangehouden. De man was kort daarvoor uit een horecagelegenheid gezet. Hij was het hier niet mee eens en zocht problemen met de portiers. Toen hij een bierflesje kapot sloeg en een portier bedreigde werd hij aangehouden.


*
Vermoedelijke brandstichter aangehouden

ODOORN. De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Odoorn een 36 jr. man uit die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van het in brand steken van twee auto's. Surveillerende agenten ontdekten in de Kreuzen dat er kranten in brand waren gestoken onder een bestelbus. Een band was al gesmolten. De brand werd door de agenten geblust. Even later ontdekten ze nog een brandende stapel papier naast een band van een geparkeerde auto in de Riegheide. Ook deze brand werd op tijd geblust. Op basis van aangetroffen sporen kwamen de agenten terecht bij de woning van de aangehouden man.
Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe