Gemeente Groningen

5
FEB
08.58

Persbericht

Noord Nederlandse IJshockey Academie wint Sportstimuleringsprijs 2001 04-02-2002

De gemeentelijke sportstimuleringsprijs gaat dit jaar naar de Noord Nederlandse IJshockey Academie. Sportwethouder Robbert Jan Bron heeft de prijs vanmiddag aan de winnaar uitgereikt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 1150 euro en een bronzen beeld van de beeldhouwer Jan Steen.

Op voordracht van de adviescommissie voor de sport hebben B&W besloten de sportstimuleringsprijs van de gemeente Groningen dit jaar toe te kennen aan de Noord Nederlandse IJshockey Academie. Deze Academie is in het vorige winterseizoen gestart en werkt samen met het NOC*NSF en de sportstroom van het Röling College. De NNIJA heeft tot doel om getalenteerde jeugdspelers bij de noordelijke ijshockeyclubs de mogelijkheid te bieden hun talent naar een zo hoog mogelijk internationaal niveau te ontwikkelen. Binnen die ontwikkeling staat deelname aan de Olympische Winterspelen in 2006 centraal.

Voor elke deelnemer aan de NNIJA wordt een studiebegeleidingstraject opgesteld. Zo maken de trainingen die worden gegeven onderdeel uit van een compleet leerplan.

De gemeentelijke sportstimuleringsprijs is bestemd voor jonge, veelbelovende sporters, personen/organisaties die zich verdienstelijk maken om nieuwe ontwikkelingen op sportgebied tot stand te brengen of organisaties die zich inspannen op terreinen die in het gemeentelijk sportbeleid een hoge prioriteit hebben.

De prijs ging zeven keer naar een jonge, veelbelovende sporter en tweemaal ging de prijs naar een vereniging en organisatie die zich op veel onderdelen van het gemeentelijk sportbeleid hebben ingespannen.

Eerdere winnaars waren:
1991 Carla Zijlstra (schaatsen)
1992 Dolf Woldringh (roeien)
1993 Karin Kienhuis (judo)
1994 Celeritas-Donar (basketbal)
1995 Dennis Slotegraaf (boksen)
1996 Jacqueline Nannenberg (zwemmen voor gehandicapten) 1997 Humanitas-HOAS (sportstimulering voor asielzoekers) 1998 ARGO-77-werpers (atletiek)
1999 Mischa Top (shorttrack, schaatsen, skeeleren) 2000 Zwemvereniging TriVia.