Provincie Zuid-Holland

04-02-2002
Reineveldbrug voorlopig 's nachts dicht

De provincie Zuid-Holland heeft besloten de Reineveldbrug in Delft voorlopig 's nachts niet te bedienen. De reden is dat sinds de renovatie, de brug bij het openen en sluiten een hinderlijk piepend geluid maakt. Om de nachtrust van omwonenden te sparen is tot deze maatregel besloten.

Sinds de heropening in oktober vorig jaar produceert de brug bij het bedienen een uitermate hinderlijke piep. Omwonenden klaagden over hun nachtrust. De provincie heeft een technisch onderzoek ingesteld. De oorsprong van de overlast is opgespoord, maar dit heeft echter nog niet tot een oplossing geleid. De provincie is met de aannemer in overleg over een duurzame oplossing. Naar verwachting zal het nog 4 weken duren om het probleem opgelost te hebben. Om omwonende tegemoet te komen is besloten voorlopig de brug van 22.00 uur tot 06.00 uur niet te bedienen.
De scheepvaart op het Rijn-Schiekanaal, hoger dan 4,00 meter (bij een waterstand N.A.P. - 0,40m), is tijdens deze uren gestremd. De provincie heeft omwonenden met brief van de maatregel op de hoogte gesteld.