Provincie Zuid-Holland

04-02-2002
Exposities Zand Water Veen-Harena Aqua Palus en Kunst Delta Drechtsteden in provinciehuis

Na een tour door de regio zijn de tentoonstellingen Kunst Delta Drechtsteden en Zand Water Veen-Harena Aqua Palus tot en met eind maart te bezichtigen in het Provinciehuis in Den Haag. Kunst Delta Drechtsteden visualiseert de verbinding tussen de Drechtsteden. De foto's van Zand Water Veen-Harena Aqua Palus brengen de identiteit van de Duin- en Bollenstreek, de Leidse regio en de Rijnstreek aan het licht. De mensen in de regios kunnen door de tentoonstellingen een kijkje in elkaars gebied van nemen.

Zand Water Veen-Harena Aqua Palus
Vier bekende kunstenaars (Bertien van Manen, Wijnanda Deroo, Wout Berger en Noor Damen) hebben de fotos gemaakt. Op dit moment is een aantal fotos uit de exposities te zien in de tentoonstelling Trade in het Nederlands Foto Instituut in Rotterdam. Deze tentoonstelling was eerst te zien in het fotomuseum Winterthur Zwitserland. Ook zijn foto's geselecteerd voor de Photographers Gallery in Londen. Het afgelopen jaar is de tentoonstelling gepresenteerd in Fort Wierickerschans in Bodegraven, in de gemeentehuizen van Liemeer en Jacobswoude, de Keukenhof in Lisse en in het LUMC in Leiden. Na de expositie in Den Haag wordt het fotografieproject gepresenteerd in het Institùt Néerlandais in Parijs en de Floriade in de Haarlemmermeer. Naar verwachting zal het project in totaal zo'n 300.000 bezoekers trekken. Het drukwerk behorende bij deze expositie: boek, kaarten, fietskaarten, affiches en billboards zijn te koop in de regio (oa. VVV's).

Kunst Delta Drechtsteden
De kunstenaars Jouke Kleerebezem, Jeroen Doorenweerd en Frank van der Salm hebben door middel van respectievelijk een website, een film en een fotoserie het Drechtstedengebied in beeld gebracht. De expositie is te zien geweest in het Centrum voor Beeldende Kunst in Dordrecht en in het gemeentehuis van Hendrik Ido Ambacht. Tot en met 29 maart is de tentoonstelling te zien in het provinciehuis in Den Haag.